FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Blair: Teroristima su Irak i Afganistan samo izgovor

LONDON, 19. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Teroristima su Irak i Afganistansamo izgovor za njihove akcije, izjavio je u utorak britanski premijerTony Blair nakon sastanka s afganistanskim predsjednikom HamidomKarzaijem, odbijajući pritom bilo kakav kompromis s tom "perverznom iiskrivljenom logikom".
LONDON, 19. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Teroristima su Irak i Afganistan samo izgovor za njihove akcije, izjavio je u utorak britanski premijer Tony Blair nakon sastanka s afganistanskim predsjednikom Hamidom Karzaijem, odbijajući pritom bilo kakav kompromis s tom "perverznom i iskrivljenom logikom".

"Jasno da će teroristi kao izgovor uzeti Irak, ili Afganistan", izjavio je Blair na zajedničkoj konferenciji za tisak s Karzaijem, 12 dana nakon atentata u kojima je poginulo 56 osoba u glavnome britanskom gradu.

Napadi 11. rujna u SAD-u dogodili su se prije Iraka i Afganistana, "a tada je izgovor bila američka politika, ili Izrael", istaknuo je Blair. Teroristi će "uvijek imati razloga za djelovanje" prema svojoj "iskrivljenoj logici", dodao je.

Međunarodna borba protiv terorizma mora se nastaviti i pojačati, izjavio je Karzai te ustvrdio kako atentati u Londonu nemaju ništa zajedničko s islamom.

"Danas je sloboda koju imamo u Afganistanu proizvod međunarodnih nastojanja" protiv terorizma, rekao je afganistanski predsjednik. "To međunarodno nastojanje mora se nastaviti i povećati, mora ga se bolje razumjeti", dodao je.

Hamid Karzai doputovao je u ponedjeljak navečer u London u dvodnevni službeni posjet te je u ime afganistanskog naroda izrazio sućut Britancima zbog napada u tom gradu 7. srpnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙