FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Komadina: HFP mora izraditi plan razvoja poduzeća u čijem upravljanju sudjeluje

RIJEKA, 29. srpnja 2005. (Hina) - Poglavarstvo Primorsko-goranskežupanije zatražit će od Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) da uroku od 60 dana dostavi plan razvoja i preustroja trgovačkih društavau kojima država ima 20 posto ili više udjela, a od Vlade da odredikriterije provođenja upravljačke politike u tim poduzećima.
RIJEKA, 29. srpnja 2005. (Hina) - Poglavarstvo Primorsko-goranske županije zatražit će od Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) da u roku od 60 dana dostavi plan razvoja i preustroja trgovačkih društava u kojima država ima 20 posto ili više udjela, a od Vlade da odredi kriterije provođenja upravljačke politike u tim poduzećima.

Kazao je to na današnjoj konferenciji za novinare primorsko-goranski župan Zlatko Komadina.

HFP u trgovačkim društvima predstavlja državu i građane, a interes je područnih i lokalnih uprava da ti gospodarski subjekti dobro posluju, rekao je Komadina, dodavši da nije svejedno kako se upravlja s trgovačkim društvima s portfeljima u državnom vlasništvu.

Komadina je posebno istaknuo primjere riječke Transadrije i crikveničkog Jadrana.

Kazao je da se u slučaju Transadrije HFP ne bi smio bez obrazloženja svrstati uz neku grupu dioničara te da bi bilo logično da u upravljačkim tijelima podupre male dioničare.

U slučaju, pak, Jadrana neophodno je odrediti budućnost tog hotelskog poduzeća, što je važno i tamošnjoj lokalnoj upravi, rekao je.

Komadina je ocijenio da je praksa pokazala da država nije dobar upravljač, bez obzira o kojoj je stranačkoj strukturi vlasti riječ, pogotovu u hotelijerstvu.

Smatra da je dosadašnji model upravljanja u poduzećima s državnim udjelima potrošen te da, iako se ne mogu izbjeći politički kriteriji pri imenovanju članova upravljačkih tijela, treba najviše poštivati stručne kvalifikacije.

Predsjednik županijske Skupštine Marinko Dumanić dodao je da HFP, Vlada, ministarstva, područne i lokalne uprave trebaju zajedno odrediti poslovnu i razvojnu politiku trgovačkih društava u državnom vlasništvu, kao i zajednički koordinirati provedbu predstojećih privatizacijskih procesa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙