FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EUFOR izveo premetačinu u sjedištu zaštitarskih agencija

MOSTAR, 28. srpnja 2005. (Hina) - Na području odgovornosti EUFOR-aJugoistok, koje obuhvaća Sarajevo i jugoistočna područja BiH dogranice s Hrvatskom i Srbijom i Crnom Gorom, pripadnici europskihpostrojba premetnuli su u četvrtak sjedišta zaštitarskih tvrtki izaplijenili 20 kilograma eksploziva te veći broj pušaka, streljiva,ručnih granata, protutenkovskih mina i spremnika, priopćio je Ured zainformiranje te EUFOR-ove višenacionalne operativne postrojbe čije jezapovjedništvo u Mostaru.
MOSTAR, 28. srpnja 2005. (Hina) - Na području odgovornosti EUFOR-a Jugoistok, koje obuhvaća Sarajevo i jugoistočna područja BiH do granice s Hrvatskom i Srbijom i Crnom Gorom, pripadnici europskih postrojba premetnuli su u četvrtak sjedišta zaštitarskih tvrtki i zaplijenili 20 kilograma eksploziva te veći broj pušaka, streljiva, ručnih granata, protutenkovskih mina i spremnika, priopćio je Ured za informiranje te EUFOR-ove višenacionalne operativne postrojbe čije je zapovjedništvo u Mostaru.

U priopćenju se ističe da je zaplijenjen materijal i dokumentacija zaštitarskih tvrtki. EUFOR je izveo akciju u sjedištu zaštitarske tvrtke "Puma" u Mostaru i u njezinim ispostavama u Čapljini, Širokom Brijegu, Stocu, Bivoljem Brdu i Strancu.

Istodobno je izveo premetačinu i u zaštitarskoj tvrtki "Sword" u Sarajevu.

"S obzirom na prirodu posla, te agencije (zaštitarske) imaju širok spektar vatrenog oružja. S tim u vezi, EUFOR ima legitiman interes nadzora kako bi bio siguran da se one ponašaju u skladu s Daytonskim sporazumom i bosanskim propisima o posjedovanju vatrenog oružja", ističe se u EUFOR-ovu priopćenju.

Također se ističe da je za zaštitarske tvrtke zainteresiran i međunarodni tužitelj u Sarajevu.

Tijekom dana EUFOR je upao i premetnuo sjedište zaštitarske tvrtke "Sector Security" u Banjoj Luci i njezine ispostave u Prijedoru, Bosanskoj Gradišci i Trebinju, potvrdili su EUFOR-ovi časnici.

EUFOR nije zainteresiran za zaštitarske agencije samo zbog toga što imaju oružje, nego i zbog toga što zaštitari u najvećem broju dolaze iz bivše tajne i vojne policije s "ratnim biografijama", doznaje se u EUFOR-ovim krugovima.

Ministarstvo sigurnosti BiH priopćilo je pak u četvrtak da i sigurnosne agencije u BiH provode pojačane mjere radi sprječavanja terorističkih i drugih aktivnosti vezanih za organizirani kriminal i ostale oblike kriminala, priopćilo je Ministarstvo.

"U sklopu pojačanih protuterorističkih i protukriminalnih radnji sve sigurnosne agencije u BiH pozivaju se na suradnju i razmjenu informacija", navodi se u priopćenju objavljenom nakon razgovora ministra sigurnosti Bariše Čolaka s voditeljima sigurnosnih agencija BiH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙