FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor: Kirin novi ministar unutarnjih poslova

ZAGREB,12. srpnja (Hina) - Ivica Kirin novi je ministar unutarnjihposlova, odlučio je danas Hrvatski sabor.
ZAGREB,12. srpnja (Hina) - Ivica Kirin novi je ministar unutarnjih poslova, odlučio je danas Hrvatski sabor.

Sada već bivšem virovitičkom gradonačelniku u dva mandata, diplomiranom inženjeru geodezije, povjerenjenje je iskazalo 80 zastupnika, dok su 23 bila suzdržana.

Kirin (35) je mlad, uspješan i perspektivan političar koji se može nositi s odgovornim zadaćama ministra unutarnjih poslova, poručio je zastupnicima premijer Ivo Sanader.

Pohvale Kirinu temelji na činjenici da je uspješno uklanjao teškoće u Virovitici, i financijske, i druge, što su građani potvrdili na lokalnim izborima.

Kirina, kaže, očekuje obveza žestokog obračuna sa svim vrstama kriminala, posebno organiziranog, te uvođenje reda u odjele MUP-a.

Dosadašnjem ministru Marijanu Mlinariću, koji je razrješenje zatražio zbog zdravstvenih razloga, premijer je zahvalio, uz ocjenu da je u proteklih godinu i pol dana dobro obavljao ministarski posao.

Iako se nitko od klubova i zastupnika nije usprotivio Kirinovu imenovanju, Pero Kovačević (HSP) Vladu je pozvao da ubuduće na ministarske dužnosti imenuje osobe koje poznaju resor u koji ulaze.

Damir Kajin (IDS) od novoga je ministra zatražio da se zauzme za ukidanje odredbe o nula promila alkohola u krvi vozača te da se izbori za bolji materijalni položaj policajaca.

Ministru želim da uspješno riješi slučaj odbjeglog generala Ante Gotovine i slučajeve rušenja spomenika NOB-a, kazao je Kajin.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙