FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministarstvo branitelja: Odbacujemo Pančićeve tvrdnje; prijenos dividenda po Zakonu

ZAGREB, 1. srpnja 2005. (Hina) - Ministarstvo obitelji, branitelja imeđugeneracijske solidarnosti odbacilo je danas tvrdnje saborskogzastupnika Ivice Pančića (SDP), koji je jučer rekao da Vlada kršiZakon o privatizaciji HT-a po kojem osim sedam posto dionicabranitelji imaju i pravo na dividendu.
ZAGREB, 1. srpnja 2005. (Hina) - Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti odbacilo je danas tvrdnje saborskog zastupnika Ivice Pančića (SDP), koji je jučer rekao da Vlada krši Zakon o privatizaciji HT-a po kojem osim sedam posto dionica branitelji imaju i pravo na dividendu.

"Činjenica je da je Zakonom o privatizaciji HT-a predviđen prijenos bez naplate sedam posto dionica HT-a hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji, s time da je propisano da dividenda ostvarena od dionica izdvojenih za prijenos bez naknade, nije prihod državnog proračuna. Slijedom toga, Fondu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji pripada pravo na dividendu od dionica samo od trenutka prenošenja u Fond, odnosno za 2004.", navodi Ministarstvo branitelja i dodaje da se jednako o tome Vladi očitovalo i Ministarstvo financija.

"Stoga odbacujemo sve optužbe o navodnoj novčanoj uskrati Fonda, jer je jasno kako su u prijenosu dividenda potpuno poštivane odredbe Zakona o privatizaciji HT-a", navodi se u priopćenju Ministarstva branitelja.

Dodaje se i kako neosnovanim ocjenjuju i Pančićeve navode da je "Fond neslavno počeo s radom", te se podsjeća kako je Odluku o prijenosu sedam posto dionica T-HT-a u Fond hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji Vlada donijela na sjednici 17. veljače 2005.". Time je Fond praktički počeo rad, a Upravni odbor uputio je i zahtjev Vladi da se utvrdi ispunjenost formalnopravnih uvjeta za prijenos sedam posto Ininih dionica bez naplate.

Ministarstvo oštro odbacuje kao potpuno neistinite i zlonamjerne insinuacije i tvrdnje člana Upravnog odbora Fonda Petra Lovrića "kako je ministrica Jadranka Kosor tražila potporu ostalih članova u predsjedničkoj kampanji u zamjenu za rješavanje pitanja dividenda od dionica T-HT-a", jer tvrdi Ministarstvo, "to ministrica nikad nije tražila".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙