FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na splitskom Sveučilištu nakon prvog upisnog roka slobodno 2210 mjesta

SPLIT, 27. rujna 2005.(Hina) - Nakon prvog upisnog roka na Sveučilištuu Splitu ostalo je za jesenski upis 2210 slobodnih mjesta, 1325 nasveučilišnim i 885 na stručnim studijima, izvijestio je danas nakonferenciji za novinare rektor Sveučilišta Ivan Pavić.
SPLIT, 27. rujna 2005.(Hina) - Nakon prvog upisnog roka na Sveučilištu u Splitu ostalo je za jesenski upis 2210 slobodnih mjesta, 1325 na sveučilišnim i 885 na stručnim studijima, izvijestio je danas na konferenciji za novinare rektor Sveučilišta Ivan Pavić.

Na splitsko Sveučilište u akademskoj godini 2005./2006. upisuje se 5648 studenata.

U prvom upisnom roku u Splitu je razredbeni ispit položio i upisao se 2381 student - na sveučilišnie studije 1642, a na stručne 739.

Upisao se i 201 student s posebnim statusom te oko tisuću tzv. prijelaznih studenata, koji nisu razredbeni ispit položili na splitskom, nego na drugim sveučilištima u Hrvatskoj ili su prošli razredbeni prag na nekom od srodnih fakulteta, ali se zbog prevelika broja studenata nisu tamo uspjeli upisati.

Slobodnih mjesta ima na svim fakultetima osim na Medicinskom i Ekonomskom, te Visokoj učiteljskoj školi gdje je upisan maksimalan broj studenata, izvijestio je rektor Pavić.

Najlošiji je odziv studenata bio na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, gdje je, primjerice, na studiju brodogradnje od 50 mogućih upisano samo šest studenata.

Sveučilište u Splitu ima 10 fakulteta, jednu umjetničku akademiju, dvije visoke učiteljske škole i jedan sveučilišni odjel. Novost od ove akademske godine na Sveučilištu jest i pet novih studija. Od rujna tako će prvi put u Splitu početi školovanje studenata studija glume pri Umjetničkoj akademiji. Na taj je studij, koji je organiziran u suradnji s Hrvatskim narodnim kazalištem, u prvom roku upisano sedam od predviđenih osam studenata.

Studijske programe filozofije i sociologije na novouvedenu studiju nastalu spajanjem odjela za humanističke znanosti i Visoke učiteljske škole, pohađat će 30 studenata. Jednako toliko upisuje se i na studij mediteranske poljoprivrede, koji je organiziran u suradnji s Agronomskim fakultetom u Zagrebu. Na povijest umjetnosti prima se 10 studenata.

Prijave za idući upisni rok zaprimaju se od 31. kolovoza do 2. rujna, a prijamni ispiti predviđeni su od 5. do 7. rujna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙