FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

LS: Za kaos na upisima na sveučilištima odgovorno je Ministarstvo

OSIJEK,24. srpnja(Hina) - Osječko-baranjska županijska organizacijaLiberalne stranke (LS) ocijenila je danas da je "ovogodišnji kaos naupisima na hrvatska Sveučilišta posljedica lošeg rada Ministarstvaznanosti, obrazovanja i športa".
OSIJEK,24. srpnja(Hina) - Osječko-baranjska županijska organizacija Liberalne stranke (LS) ocijenila je danas da je "ovogodišnji kaos na upisima na hrvatska Sveučilišta posljedica lošeg rada Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa".

U LS-u smatraju i da je nedopustivo dodatno proširenje upisnih kvota, koje je odobrilo Ministarstvo, i to u akademskoj godini u kojoj se počinje realizirati Bolonjski proces.

U priopćenju za javnost, koje potpisuje predsjednik županijskog LS-a Ramir Ristić, kaže se kako je nedopustivo je da se studenti upisuju na osnovi privilegija, a ne na osnovi uspjeha u prethodnom obrazovanju ili razredbenom postupku.

"Odluka o privilegiranom upisu djece branitelja i ratnih dragovoljaca na fakultete nastavak je besmislenog privilegiranja jednog sloja u društvu, a na štetu cjeline i razvoja", stoji u priopćenju.

U LS-u smatraju da su i pripreme za projekt reforme visokog obrazovanja, pod nazivom Bolonjski proces, izvedene u vrlo kratkom vremenu, tako da se u praksi sve svodi na formalno preustrojavanje, a ne na podizanje kvalitete Sveučilišnih studija.

"Ovogodišnji kaos na Sveučilištima i upisi oko 20 posto više studenata od planiranog još više smanjuje ionako malu vjerojatnost za uspjeh Bolonjskog procesa", zaključuju u LS-u.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙