FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: za 3981 mjesto na sveučilištu prijavio se 5861 kandidat

OSIJEK,22. srpnja(Hina) - Za upis na 3981 mjesto na prvoj godiniSveučilišnih i stručnih studija osječkoga Sveučilišta "Josipa JurjaStrossmayera" u provom upisnom roku prijavio se ukupno 5861 kandidat,od čega je prag na razredbenim postupcima prešlo 4397 kandidata,istaknuto je u Osijeku na današnjoj sjednici sveučilišnoga Senata
OSIJEK,22. srpnja(Hina) - Za upis na 3981 mjesto na prvoj godini Sveučilišnih i stručnih studija osječkoga Sveučilišta "Josipa Jurja Strossmayera" u provom upisnom roku prijavio se ukupno 5861 kandidat, od čega je prag na razredbenim postupcima prešlo 4397 kandidata, istaknuto je u Osijeku na današnjoj sjednici sveučilišnoga Senata

Prorektorica Sveučilišta Draženka Jurković kazala je kako je za 2746 mjesta na sveučilišnim studijima prijavilo 4547 pristupnika, od čega je razredbeni prag prešlo njih 3325, dok je za upis za 1235 mjesta predviđenih za upis na stručnim studijima bilo prijavljeno 1314 kandidata, od kojih su razredbeni prag prešla 1142 kandidata.

Temeljem članka 53. Zakona o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji za upis na 1. godinu studija prijavilo se 896 kandidata, od kojih je razredbeni prag prešao 681 kandidat.

Neki su fakulteti već završili upise, dok je na nekima, koji upisuju veći broj studenata, taj postupak nešto dulji. Postoji mogućnost da se idućih dana, ako ostane mjesta, upisuju studenti koji su razredbeni prag prešli na nekom drugom Svečilištu, ali se nisu uspjeli upisati, kazala je Jurković, dodavši kako očekuje da će se cjeloviti rezultati upisa u prvome roku prikupiti tijekom idućeg tjedna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙