FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sve manje Amerikanaca misli da islam potiče nasilje

WASHINGTON, , 27. srpnja 2005. (Hina) - U posljednje dvije godinemanje je Amerikanaca koji misle da islam vjerojatno više od drugihvjera potiče nasilje, pokazali su rezultati istraživanja javnogmnijenja koje je proveo "Pew Research Center".
WASHINGTON, , 27. srpnja 2005. (Hina) - U posljednje dvije godine manje je Amerikanaca koji misle da islam vjerojatno više od drugih vjera potiče nasilje, pokazali su rezultati istraživanja javnog mnijenja koje je proveo "Pew Research Center".

Više od trećine Amerikanaca, to jest 36 posto, sada misli kako će islam vjerojatno potaknuti nasilje, a u srpnju 2003. godine to je mislilo 44 posto ispitanika, pokazuju rezultati istraživanja.

"Ovdje bi se moglo raditi o određenom uzmicanju negativnog mišljenja koje je američka javnost imala o muslimanima godine 2002. i 2003.", rekao je ravnatelj tog centra Andrew Kohut.

Rezultati potvrđuju da nedavni teroristički napadi u Londonu nisu znatnije utjecali na stajalište američke javnosti prema islamu i američkim muslimanima.

Više od polovice ispitanika, to jest 55 posto, pozitivno gleda na američke muslimane, što je otprilike isti postotak kao i u srpnju 2003. i viši nego u ožujku 2001., prije terorističkih napada na SAD 11. rujna 2001.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙