FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sisak: županija poduprla prijedlog o muzeju Domovinskog rata u "Barutani"

SISAK, 14. srpnja 2005. (Hina) - Sisačko-moslavačka županica MarinaLovrić u razgovoru s ravnateljicom sisačkog Muzeja Spomenkom Jurićizjavila je danas da Županija podupire prijedlog da se u bivšojvojarni Hrvatske vojske "Barutani" osnuje Muzej Domovinskog rata sjedinstvenim izlošcima oružja i oruđa.
SISAK, 14. srpnja 2005. (Hina) - Sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić u razgovoru s ravnateljicom sisačkog Muzeja Spomenkom Jurić izjavila je danas da Županija podupire prijedlog da se u bivšoj vojarni Hrvatske vojske "Barutani" osnuje Muzej Domovinskog rata s jedinstvenim izlošcima oružja i oruđa.

Županija će, kazala je županica, "službeno zatražiti od Ministarstva obrane da bivšu vojarnu 'Barutanu' prenese u gradsko vlasništvo ili u vlasništvo Gradskog muzeja, kao što je to do sada učinjeno u sličnim slučajevima predaje ne(is)korištenih vojnih objekata u vlasništvo lokalnoj upravi i samoupravi u Hrvatskoj".

Istaknula je da Županija podupire prijedlog Gradskog muzeja i županijske Koordinacije 10 udruga iz Domovinskog rata o preseljenju izložbe ratnih izložaka, koja će se u Sisku otvoriti 5. kolovoza u povodu 10. obljetnice "Oluje", u bivšu vojarnu". "To je savršen prostor jer povezuje dva gradska predjela i svojim položajem sjajno odgovara za postav izložbe ratnih izložaka na otvorenom", rekla je Lovrić. Navela je kako se na tom prostoru s malo ulaganja vrlo brzo može utemeljiti Muzej Domovinskog rata".

Najavila je da će Županija zajedno s gradom Siskom i u suradnji sa stručnjacima iz Gradskog muzeja i braniteljskim udrugama Muzej Domovinskog rata nastojati otvoriti idućeg proljeća, najkasnije do obilježavanja 15. obljetnice početka Domovinskog rata.

Ustvrdila je da je "Barutana" najbolje rješenje za Muzej jer je, uza sve ostale razloge, "prva osvojena i oslobođena vojarna bivše JNA u Hrvatskoj u početku Domovinskog rata".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙