FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ericsson Nikola Tesla: neto dobit 70,5 milijuna kuna

ZAGREB, 20. srpnja 2005. (Hina) - Kompanija Ericsson Nikola Tesla uprvom je polugodištu ove godine ostvarila 70,5 milijuna kuna netodobiti, što je porast od 12,6 posto u odnosu na isto lanjskorazdoblje, objavili su iz te kompanije.
ZAGREB, 20. srpnja 2005. (Hina) - Kompanija Ericsson Nikola Tesla u prvom je polugodištu ove godine ostvarila 70,5 milijuna kuna neto dobiti, što je porast od 12,6 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, objavili su iz te kompanije.

Kako su pojasnili, ostvareni rezultati u skladu su s planovima i očekivanjima.

Tako je operativna dobit porasla 1,7 posto, na 91 milijun kuna, što je rezultat daljnjeg unaprjeđenja efikasnosti poslovanja te privremeno povoljnije kombinacije prodanih proizvoda (porasta bruto marže).

Prihodi od prodaje u prvih su šest mjeseci iznosili 593,8 milijuna kuna, a zarada po dionici 54 kune. Na domaćem je tržištu zabilježen rast prodaje od 36 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

Značajan rast prihoda od prodaje, kako su pojasnili u kompaniji, zabilježen je na internom Ericssonovom tržištu (Švedska) s realiziranih 133 milijuna kuna u ovom razdoblju. Najznačajnija tržišta u prvih šest mjeseci ove godine su Hrvatska, Švedska, Bosna i Hercegovina te Rusija.

Ukupna neto prodaja i knjižene narudžbe manje su u odnosu na isto razdoblje prethodne godine zbog trenutnog smanjenja volumena poslovanja na ruskom tržištu.

Naime, Svyazinvest, najveći kupac Ericssona Nikole Tesle na ruskom tržištu, prolazi kroz razdoblje smanjenih investicija. No, u Ericsson Nikoli Tesli su istaknuli kako će novopotpisani ugovori s bjeloruskim kupcima, mobilnim operatorom JV MDC Velcomom i fiksnim operatorom Beltelecomom, u ukupnoj vrijednosti većoj od 206 milijuna kuna te realizacija ugovora s kazahstanskim operatorom TelecomNetom, u vrijednosti od 287 milijuna kuna, utjecati na poboljšanje ukupnog financijskog rezultata u zemljama bivšeg Sovjetskog Saveza.

U prvih šest ovogodišnjih mjeseci Ericsson Nikola Tesla bilježi rast dosadašnjih i preuzimanje novih odgovornosti na razini korporacije Ericsson. S rastom obujma i složenosti tih poslova došlo je i do rasta broja zaposlenih tako da je krajem lipnja kompanija zapošljavala 12,5 posto više ljudi nego u istom razdoblju prošle godine.

(Hina) xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙