FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rast indeksa njemačkog poslovnog povjerenja u lipnju

MUENCHEN, 27. lipnja 2005. (Hina/dpa) - Indeks poslovnog povjerenjanjemačkih kompanija porastao je u lipnju nakon što je slabljenje euraojačalo nade u izvoz najvećeg europskog gospodarstva, objavio je uponedjeljak institut za ekonomska istraživanja Ifo.
MUENCHEN, 27. lipnja 2005. (Hina/dpa) - Indeks poslovnog povjerenja njemačkih kompanija porastao je u lipnju nakon što je slabljenje eura ojačalo nade u izvoz najvećeg europskog gospodarstva, objavio je u ponedjeljak institut za ekonomska istraživanja Ifo.

Mjesečna anketa provedena među 7.000 izvršnih direktora pokazala je da je indeks poslovnog povjerenja u lipnju iznosio 93,3 indeksnih bodova u usporedbi s 92,9 bodova u svibnju. Indeks se time vratio na razinu iz travnja.

Rast vrijednosti indeksa, jednog od ključnih pokazatelja stanja u europskom gospodarstvu, u skladu je s očekivanjima ekonomista.

"Indeks je lagano porastao nakon što je prethodna četiri mjeseca bio u padu" kazao je Hans-Werner Sinn, predsjednik Ifo-a.

"Kompanije imaju mrvicu više povjerenja kada je u pitanju njihovo aktualno poslovanje i znatno su više optimistične što se tiče izgleda za idućih šest mjeseci", dodao je Sinn.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙