FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Abas će do kraja izraelskog povlačenja boraviti u Gazi

RAMALLAH , 25. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Palestinski čelnik MahmudAbas izjavio je da će od ponedjeljka pa sve do kraja izraelskogpovlačenja iz pojasa Gaze boraviti na tom području, prenose agencije.
RAMALLAH , 25. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Palestinski čelnik Mahmud Abas izjavio je da će od ponedjeljka pa sve do kraja izraelskog povlačenja iz pojasa Gaze boraviti na tom području, prenose agencije.

"Danas se selim u Gazu i ondje ću ostati tijekom cijelog izraelskog povlačenja kako bih mogao pratiti sve pojedinosti. Namjeravam kontaktirati sa svim palestinskim stranama", rekao je Abas za Palestinski radio.

Inače, sjedište predsjednika palestinske samouprave je u Ramallahu, na Zapadnoj obali.

Na Abasa je velik pritisak učinila međunarodna zajednica, pozivajući ga da izbliza nadzire izraelsko povlačenje kako radikalne palestinske skupine, poput Hamasa i Islamskog džihada, ne bi ponovno pribjegle nasilju.

Palestinski je čelnik u intervjuu podsjetio kako Izraelci još nisu odgovorili na ključna pitanja koja se odnose na povlačenje sa spomenutog područja, zaposjednutog još od izraelsko-arapskog rata u lipnju 1967.

Rekao je kako je za prošlotjednih razgovora u Ramallahu s američkom državnom tajnicom Condoleezzom Rice istaknuo da Izrael hitno treba odgovoriti na pitanja poput, primjerice, ponovnog otvaranja zračne luke u Gazi i slobodnog prolaska između pojasa Gaze i Zapadne obale.

"Odgovore očekujem ovog tjedna, no mislim da će i to biti prekasno", rekao je palestinski čelnik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙