FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mahmud Abas osudio raketiranje Izraela

GAZA, 16. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Palestinski vođa Mahmud Abasosudio je u subotu navečer u izjavi objavljenoj na palestinskojteleviziji raketiranje i granatiranje izraelskih ciljeva u pojasuGaze.
GAZA, 16. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Palestinski vođa Mahmud Abas osudio je u subotu navečer u izjavi objavljenoj na palestinskoj televiziji raketiranje i granatiranje izraelskih ciljeva u pojasu Gaze.

"Odbacujemo napade raketama i minobacačkim granatama", kazao je Abas govoreći o raketiranju izraelskog područja od četvrtka, u kojemu je jedna žena izgubila život i koji je pokrenuo izraelsku vojnu protuakciju.

Nakon toga bilo je sličnih napada za koje je odgovornost preuzeo Hamas, glavni palestinski islamistički pokret.

Abas je pozvao radikalne palestinske skupine da obustave svoje napade na Izrael i poštuju petomjesečno primirje koje je narušio val novog nasilja prošlog tjedna naglasivši kako je ono u najboljem interesu palestinskog naroda.

"Pozivam sve palestinske frakcije i snage da obnove i ponove svoju predanost onome što smo dogovorili, pozivam ih da poštuju palestinsku vlast i primirje", rekao je Abas. "Nećemo nikome dozvoliti da se kocka s našim najvažnijim nacionalnim interesima."

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙