FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sastanak Abasa, Asada i šefova palestinskih skupina u Damasku

DAMASK, 7. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Predsjednik palestinske samoupraveMahmud Abas i sirijski predsjednik Bašar al-Asad susreli su se učetvrtak, drugoga dana Abasova posjeta Siriji, sa šefovimapalestinskih pokreta.
DAMASK, 7. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Predsjednik palestinske samouprave Mahmud Abas i sirijski predsjednik Bašar al-Asad susreli su se u četvrtak, drugoga dana Abasova posjeta Siriji, sa šefovima palestinskih pokreta.

"Svi šefovi pokreta u Damasku bili su na ručku s predsjednicima Asadom i Abasom", izjavio je Maher Taher, predstavnik Narodne fronte za oslobođenje Palestine u Damasku.

Uz Asada i Abasa nazočno je bilo deset palestinskih čelnika, među kojima i šef Hamasa Khaled Mechaal i islamskog Džihada Ramadan Abdallah Challah.

Izrael i SAD te dvije skupine smatraju terorističkim organizacijama.

Sastanak "pokazuje dubinu odnosa između Sirije i Palestine i jedinstvo palestinskog naroda", ocijenio je Taher. "Imamo realnu priliku za izgradnju našeg palestinskog nacionalnog jedinstva", dodao je on.

Prije toga je Asad primio Abasa i njegovo izaslanstvo, izvijestila je službena agencija Sana ne navodeći pojedinosti.

Abas je u srijedu izjavio kako se još nada da će militantna skupina Hamas sudjelovati u palestinskoj vladi nacionalnog jedinstva. Uključivanje u vladu Hamasa, koji ima veliku potporu u pojasu Gaze, pomoglo bi Abasu da održi red tijekom izraelskog povlačenja i izbjegne sigurnosni vakum nakon njega.

Izrael je zabrinut zbog mogućnosti da Hamas, kojemu je cilj uništiti Izrael, pokuša preuzeti nadzor nad Gazom nakon planirane evakuacije 21 židovskog naselja, svih na tom području, i četiri od 120 naselja na Zapadnoj obali.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙