FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vladimir Faber novi načelnik PU osječko-baranjske

ZAGREB, 25. srpnja 2005. (Hina) - Ministar unutarnjih poslova IvicaKirin imenovao je Vladimira Fabera za novog načelnika Policijskeuprave osječko-baranjske, priopćilo je danas Ministarstvo unutarnjihposlova.
ZAGREB, 25. srpnja 2005. (Hina) - Ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin imenovao je Vladimira Fabera za novog načelnika Policijske uprave osječko-baranjske, priopćilo je danas Ministarstvo unutarnjih poslova.

Sukladno članku 14. Zakona o policiji, a na prijedlog ravnatelja policije Ivice Franića, Dosadašnji v.d. načelnika ove PU Darinko Mikulić vratio se na radno mjesto zamjenika načelnika PU osječko-baranjske, kaže se u priopćenju.

Na ovakvu kadrovsku promjenu Ravnateljstvo policije MUP RH odlučilo se kako bi se spriječila mogućnost bilo kakvog političkog pritiska, te kako bi se osigurala potpuna neovisnost rada policijskih službenika PU osječko-baranjske u najnovijim zbivanjima oko utvrđivanja činjenica vezanih uz ratna događanja na području Osijeka. Prilikom donošenja ovakve odluke Ravnateljstvo policije MUP RH vodilo se i činjenicom da je Skupština Osječko-baranjske županije uskratila suglasnost za imenovanjem dosadašnjeg v.d. načelnika PU Osječko-baranjske Darinka Mikulića.

Ravnateljstvo policije MUP RH u dosadašnjem radu nije imalo primjedbi na rad i postupanje djelatnika i dužnosnika PU osječko-baranjske, što dokazuje i činjenica da dosadašnji v.d. načelnika PU ostaje prvim suradnikom novog čelnog čovjeka te policijske uprave, kaže se u priopćenju.

U ovom slučaju primijenjena je praksa policija mnogih europskih zemalja, gdje se vrsni policijski stručnjaci na određeno vrijeme upućuju u pojedine policijske uprave kako bi pomogli podizanju učinkovitosti lokalne policije u borbi protiv općeg i organiziranog kriminaliteta, u radu granične i temeljne policije, te podizanju stanja sigurnosti građana na određenom području.

Vladimir Faber tijekom dugogodišnje policijske karijere obnašao je niz odgovornih dužnosti u MUP RH. Među ostalim, bio je zapovjednik Specijalne jedinice policije "Alfa", zamjenik načelnika Policijske uprave zagrebačke, načelnik Policijske uprave sisačko-moslavačke, pomoćnik ministra za poslove policije, te načelnik Uprave policije u Ravnateljstvu policije MUP RH. Inicijator je i jedan od autora strategije djelovanja "Policije u zajednici", a na novu dužnost dolazi s mjesta pomoćnika načelnika Uprave policije u Ravnateljstvu policije MUP RH, kaže se u priopćenju koje je potpisao glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun.

Iz MUP-a je ranije priopćeno da su Ravnateljstvo policije i Odjel kriminalističke policije PU zagrebačke osnovali tim kriminalističkih stručnjaka koje će osječkoj policiji pomoći u istrazi o počiniteljima i naredbodavcima ubojstava srpskih civila u Osijeku 1991. i 1992. Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo prije četiri dana je od Ravnateljstva zatražilo da provjeri utemeljenost iskaza zaštićenog svjedoka o likvidaciji osječkih Srba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙