FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Fikret Abdić priprema zahtjev za obnovu postupka u Hrvatskoj

MOSTAR, 15. srpnja 2005. (Hina) - Utemeljitelj stranke Demokratskenarodne zajednice BiH Fikret Abdić, koji izdržava višegodišnjuzatvorsku kaznu u Lepoglavi u Hrvatskoj, priprema se za pokretanjezahtjeva za obnovu postupka ukoliko to u međuvremenu svojom presudomne naloži Ustavni sud Hrvatske, izjavio je u najnovijem brojumostarskog tjednika "Danas" obnašatelj dužnosti predsjednikaDemokratske narodne zajednice BiH Rifet Dolić.
MOSTAR, 15. srpnja 2005. (Hina) - Utemeljitelj stranke Demokratske narodne zajednice BiH Fikret Abdić, koji izdržava višegodišnju zatvorsku kaznu u Lepoglavi u Hrvatskoj, priprema se za pokretanje zahtjeva za obnovu postupka ukoliko to u međuvremenu svojom presudom ne naloži Ustavni sud Hrvatske, izjavio je u najnovijem broju mostarskog tjednika "Danas" obnašatelj dužnosti predsjednika Demokratske narodne zajednice BiH Rifet Dolić.

Županijski sud u Karlovcu osudio je Abdića, koji je državljanin Republike Hrvatske, na 20 godina zatvorske kazne zbog ratnih zločina u Cazinskoj krajini u BiH. Dolić je također najavio kako Abdić priprema i pokretanje postupka pred Europskim sudom za ljudska prava u Strasbourgu. Haaški tribunal, po Dolićevim riječima, izvjestio je Abdićeve odvjetnike da nije zainteresiran za preuzimanje Abdićevog predmeta, ali da je zainteresiran za njegovo praćenje i uključivanje u eventualnu reviziju.

Na upit je li Abdić dok je bio predsjednik autonomne pokrajine Zapadna Bosna u redove svojih pristaša dovodio i zloglasne pripadnike srpske paravojne postrojbe "Škorpioni" (koji su strijeljali zarobljene srebreničke muslimane) Dolić je potvrdio da su za oslobađanje i povratak u Veliku Kladušu 1994. godine korištene i usluge jednog broja profesionalaca iz Srbije i Crne Gore. "Njihov angažman bio je u vojnoj obuci i rukovanju oružjima za koja mi nismo imali dovoljno stručne posade. Njihovo sudjelovanje u vojnim akcijama je bilo ograničeno i u svega nekoliko puta, jer nisu bili od koristi i potrebe. Nije mi poznato je li među njima bilo pripadnika 'Škorpiona', a o tome sam nedavno čuo u medijima", dodao je Dolić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙