FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odbijena ustavna tužba bivše i sadašnje rapske sutkinje

ZAGREB, 13. srpnja 2005. (Hina) - Ustavni sud odbio je danas tužbuprotiv presude Upravnog suda kojom je poništeno imenovanje LaurePuljar-Matić općinskom sutkinjom na Rabu.
ZAGREB, 13. srpnja 2005. (Hina) - Ustavni sud odbio je danas tužbu protiv presude Upravnog suda kojom je poništeno imenovanje Laure Puljar-Matić općinskom sutkinjom na Rabu.

Ustavni sud zaključio je da njezina tužba nije osnovana, no, uprkos toj odluci ona će suditi na Općinskom sudu u Rabu jer ju je Državno sudbeno vijeće (DSV) nedavno na novom natječaju ponovno imenovalo sutkinjom.

Ona je prvi put imenovana krajem studenoga 2003., no tu je odluku pred Upravnim sudom osporila njezina protukandidatkinja, splitska odvjetnica Nives Miljuš, tvrdeći da Laura Puljar-Matić nije imala dovoljno staža u pravosuđu.

Upravni sud je početkom prosinca prošle godine, odnosno godinu dana nakon spornog imenovanja poništio odluku DSV-a, utvrdivši da imenovana nije provela najmanje dvije godine u pravosuđu koliko je propisano Zakonu o sudovima.

Laura Puljar-Matić potom je podnijela ustavnu tužbu i zatražila ukidanje presude Upravnog suda, smatrajući da je njome prekršena ustavna odredba o jednakosti svih pred zakonom. Također je ustvrdila da je u pitanje dovedena i zakonitost svih odluka koje je donijela u godinu dana dok je bila sutkinja.

Ustavni sud odbio je njezinu tužbu, a o zakonitosti njezinih sudskih odluka nije se očitovao.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙