FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Većina Belgijanaca ne želi da homoseksualci usvajaju djecu

BRUXELLES, 30. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Dvije godine nakon što jeBelgija, u kojoj prevladavaju katolici, legalizirala homoseksualnebrakove, Belgijanci su se izjasnili protiv davanja djece na usvajanjehomoseksualnim parovima, pokazalo je u četvrtak ispitivanje javnogmišljenja.
BRUXELLES, 30. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Dvije godine nakon što je Belgija, u kojoj prevladavaju katolici, legalizirala homoseksualne brakove, Belgijanci su se izjasnili protiv davanja djece na usvajanje homoseksualnim parovima, pokazalo je u četvrtak ispitivanje javnog mišljenja.

Ispitivanje objavljeno u dnevniku La Libre Belgique pokazalo je da se 54 posto od 2.000 anketiranih ljudi protivi prijedlogu zakona o kojem se sada raspravlja u parlamentu, a koji bi dao to pravo homoseksualnim parovima.

Taj prijedlog zakona podupiru socijalisti i zeleni, a protive mu se demokršćani i desničarska stranka Vlaams Blok. Liberali su podijeljeni.

Belgija je legalizirala homoseksualne brakove 2003. u sklopu paketa liberalnih zakona koji također pokrivaju eutanaziju i lake droge.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙