FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Povjerenstvo provelo upravni nadzor na Ekonomskom fakultetu

ZAGREB, 13. srpnja 2005. (Hina) - Povjerenstvo za upravni nadzorMinistarstva znanosti, obrazovanja i športa utvrdilo je da je postupakpripreme i tiskanja testova za razredbeni postupak na Ekonomskomfakultetu proveden u jednoj prostoriji u nazočnosti članovaPovjerenstva za provedbu razredbenog postupka, prostorije Dekanatačuvane su, a vrata prostorije i sef u kojemu su bili testovizapečaćeni poštanskim voskom.
ZAGREB, 13. srpnja 2005. (Hina) - Povjerenstvo za upravni nadzor Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa utvrdilo je da je postupak pripreme i tiskanja testova za razredbeni postupak na Ekonomskom fakultetu proveden u jednoj prostoriji u nazočnosti članova Povjerenstva za provedbu razredbenog postupka, prostorije Dekanata čuvane su, a vrata prostorije i sef u kojemu su bili testovi zapečaćeni poštanskim voskom.

Povjerenstvo za upravni nadzor osnovano je 11. srpnja nakon članka o mitu na Ekonomskom fakultetu u jednim dnevnim novinama, kako bi utvrdilo činjenice u vezi s napisom te provjerilo pravilnosti i zakonitosti provedbe razredbenih ispita na Fakultetu.

Dekan Ekonomskog fakulteta Ivan Lovrinović, kako se navodi u zapisniku Povjerenstva koje je danas dostavljeno Hini, ustvrdio je da nitko nije mogao iznijeti niti podijeliti pripremljeni test za razredbeni postupak s toga fakulteta.

"Prilikom tiskanja testova nije bilo načina da netko iznese test, jer su bili nazočni članovi Povjerenstva", rekao je predsjednik Povjerenstva za provedbu razredbenih ispita na Ekonomskom fakultetu Boris Cota.

Po njegovim riječima testovi su čuvani u sefu uz fizički nadzor 24 sata prije razredbenog ispita. Ključ od sefa, kako se navodi, imao je samo Boris Cota.

U zapisniku Povjerenstva, napisanu na nešto više od dvije kartice teksta, opisuje se postupak pripreme pitanja te metode zaštite testova za rezredbene ispite na Ekonomskom fakultetu.

"Ispitna pitanja za hrvatski jezik i književnost, matematiku i informatiku radili su po tri profesora koji su bili dužni napraviti skupine po 15 pitanja, koja su predana 1. srpnja, zapečaćena, snimljena na CD ili disketu. Profesori su pitanja predavali u uredu dekana i pospremljena su u sef", rekao je Lovrinović.

Boris Cota rekao je kako je zajedno s Marijanom Ivanov sastavljao iz tih skupina lakša i teža pitanja po osobnoj procjeni te da je sve što se radilo na računalu bilo zaštićeno u Wordu, blokirano te da je bilo pod šifrom. Radilo se na USB-u, tako da se pitanja nisu mogla spremiti na hard-disk, dodao je Cota.

U ime Ministarstva u Povjerenstvu za upravni nadzor bili su Anica Hunjet, načelnica Uprave za visoko obrazovanje, Ivana Hajsan i prorektor Vjekoslav Jerolimov, a u ime Ekonomskog fakulteta dekan Ivan Lovrinović i Boris Cota, predsjednik Povjerenstva za provedbu razredbenog postupka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙