FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bush izabrao konzervativca za upražnjeno mjesto u Vrhovnom sudu

WASHINGTON, 20. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Američki predsjednikGeorge Bush nominirao je kasno u utorak federalnog konzervativnog sucaJohna Robertsa kao kandidata za suca Vrhovnog suda.
WASHINGTON, 20. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Američki predsjednik George Bush nominirao je kasno u utorak federalnog konzervativnog suca Johna Robertsa kao kandidata za suca Vrhovnog suda.

U televizijskom obraćanju naciji, Bush je imenovao Robertsa (50) i tako okončao nagađanja tko će zamijeniti umirovljenu sutkinju Sandru Day O'Connor, prvu ženu na Vrhovnom sudu.

Za Robertsa, koji bi trebao biti potvrđen u Senatu, odlučio se unatoč preporuci supruge Laure koja je smatrala da sutkinju O'Connor treba zamijeniti žena.

Robertsa prati reputacija umjerenog konzervativca, no liberali sumnjaju da je puno "desniji" nego što se čini.

U administraciji bivšeg predsjednika Ronalda Regana Roberts je radio u ministarstvu pravosuđa, a tijekom prvog Bushova mandata bio je zamjenik ministra unutarnjih poslova. U svibnju 2003. godine postao je sudac na Žalbenom sudu okruga Columbia, nakon dugotrajne procedure potvrđivanja u Senatu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙