FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ashdown: Bez ujedinjavanja policije nema europske perspektive

MOSTAR, 23. srpnja 2005. (Hina) - Visoki međunarodni predstavnik u BiHPaddy Ashdown pozvao je vodeće političke stranke da iskoriste prigodui povedu zemlju prema Europskoj uniji tako što će prihvatiti iprovesti reformu policije.
MOSTAR, 23. srpnja 2005. (Hina) - Visoki međunarodni predstavnik u BiH Paddy Ashdown pozvao je vodeće političke stranke da iskoriste prigodu i povedu zemlju prema Europskoj uniji tako što će prihvatiti i provesti reformu policije.

"Bilo koji postignuti sporazum morat će odobriti entitetski parlamenti, a to se mora dogoditi prije polovice rujna namjerava li BiH dobiti prigodu za otvaranje pregovore s EU-om o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju do desete obljetnice Daytona", stoji u subotnjoj pisanoj izjavi Visokog predstavnika u BiH.

Ashdown je to poručio prije novog kruga pregovora poilitilčkih stranaka koji počinje u utorak u Sarajevu oko reforme policije koji je prekinut zbog neprihvaćanja srpske strane.

Kako se precizira u priopćenju Ureda Visokog predstavnika (OHR) na tome bi se sastanku trebao usuglasiti plan mjera tijekom ljeta kako bi se postigao okvirni sporazum o reformi policije.

Bosanski Srbi odbili su ranije pregovore o reformi policije ne pristajući na ukidanje entitetskog ministratstva unutarnjih poslova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙