FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tihić i Ashdown otvorili tvornicu u Srebrenici

SARAJEVO,6. srpnja(Hina) - Član Predsjedništva Bosne i HercegovineSulejman Tihić i Visoki predstavnik za BiH Paddy Ashdown otvorili su usrijedu u Srebrenici tvornicu automobilskih dijelova "Cimos".
SARAJEVO,6. srpnja(Hina) - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Sulejman Tihić i Visoki predstavnik za BiH Paddy Ashdown otvorili su u srijedu u Srebrenici tvornicu automobilskih dijelova "Cimos".

Tvornica u koju slovenska tvrtka i njena podružnica iz Gradačca u BiH kane uložiti ukupno oko 16 milijuna eura za početak zapošljava 25 radnika dok bi kasnije posao u njezinim pogonima trebalo dobiti više od 100 radnika.

Ashdown je u svom govoru istaknuo kako se "Cimos" odlučio investirati u BiH jer je uvjeren u kvalitetu lokalne radne snage kao i u isplativost ulaganja u toj zemlji koja jedino i mogu donijeti poboljšanje životnog standarda onima koji su toliko propatili tijekom rata.

Visoki je predstavnik također dodao kako i ovakvi povodi i okupljanja ipak trebaju služiti kao potvrda postojanja svijesti o važnoj i bolnoj obljetnici, 10. godišnjici masakra u Srebrenici, što će se obilježiti narednog tjedna.

Kazao je kako je veoma značajno što će se 11. srpnja u Potočarima pojaviti i predsjednik Srbije Boris Tadić baš kao i činjenica da ga je Tihić odlučio pozvati na obilježavanje godišnjice masakra.

"Investiranje u ovu tvornicu može se mjeriti ne samo novcem nego i nadom. Ova investicija predstavlja izraz povjerenja u budućnost ove zajednice i u budućnost ove zemlje", kazao je Ashdown.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙