FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Ashdown smijenio ministra obrazovanja županije Središnja Bosna

SARAJEVO, 8. srpnja 2005.(Hina) - Visoki predstavnik za Bosnu iHercegovinu Paddy Ashdown smijenio je u petak s dužnosti ministraobrazovanja županije Središnja Bosna Nikolu Lovrinovića, priopćeno izAshdownova ureda (OHR) u Sarajevu.
SARAJEVO, 8. srpnja 2005.(Hina) - Visoki predstavnik za Bosnu i Hercegovinu Paddy Ashdown smijenio je u petak s dužnosti ministra obrazovanja županije Središnja Bosna Nikolu Lovrinovića, priopćeno iz Ashdownova ureda (OHR) u Sarajevu.

Lovrinoviću je ujedno izrečena zabrana obnašanja bilo kakve službene, izborne ili imenovane javne dužnosti te kandidiranje na izborima sve dok visoki prestavnik ne odluči drugačije, priopćeno je.

U obrazloženju odluke navodi se kako Lovrinović nije proveo zakone o srednjem i osnovnom obrazovanju ni godinu dana nakon njihova donošenja čime je doveo u pitanje poziciju brojnih učenika i nastavnika.

Također se navodi kako su se sredstva koja bi se dobila ukidanjem dvostruke administracije u školama, sukladno ranije usvojenim zakonima, mogla iskoristiti za poboljšanje radnih uvjeta u školama što se nije dogodilo upravo zbog Lovrinovićeva ponašanja.

"On (Lovrinović) je otvoreno podredio županijske interese svojim političkim ciljevima", stoji u obrazloženju u kojemu se također ističe kako se smijenjenom ministru uskraćuju sva prava na privilegije i primanja osim eventualno zarađene mirovine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙