FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mazowiecki i Ashdown dobitnici priznanja Saveza udruga Srebreničana

SARAJEVO,6. srpnja(Hina) - Savez udruga Srebrenice dodijelio jeovogodišnju nagradu "Srebrenica 1995" Tadeuszu Mazowieckom, bivšempoljskom premijeru i nekadašnjem posebnom izvjestitelju Ujedinjenihnaroda o stanju ljudskih prava u bivšoj Jugoslaviji, objavila je usrijedu u Sarajevu Kada Hotić, potpredsjednica udruge "Majke enklavaSrebrenica i Žepa".
SARAJEVO,6. srpnja(Hina) - Savez udruga Srebrenice dodijelio je ovogodišnju nagradu "Srebrenica 1995" Tadeuszu Mazowieckom, bivšem poljskom premijeru i nekadašnjem posebnom izvjestitelju Ujedinjenih naroda o stanju ljudskih prava u bivšoj Jugoslaviji, objavila je u srijedu u Sarajevu Kada Hotić, potpredsjednica udruge "Majke enklava Srebrenica i Žepa".

Hotić je na konferenciji za novinstvo najavila kako će ta nagrada, dodijeljena zbog velike geste poznatog Poljaka kojom je ukazano na kršenje temeljnih ljudskih prava i zločine počinjene u Srebrenici, Mazowieckom biti uručena 11. srpnja u Potočarima. Ondje će se u memorijalnom kompleksu održati obilježavanje 10. godišnjice masakra nad oko 8.000 Bošnjaka što su ga počinile srpske snage.

Posebnu nagradu koja nosi naziv "Potočarska povelja" i koja se ove godine dodjeljuje prvi put dobio je aktualni visoki predstavnik za BiH Paddy Ashdown.

On je priznanje obitelji srebreničkih žrtava, kako je pojasnila Hotić, zaslužio zalažući se za gradnju spomen-kompleksa u Potočarima čime će se osigurati da se zlo pamti i nikada se više ne ponovi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙