FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Pokret za Slavoniju i Baranju" dobio rješenje o registraciji

OSIJEK,23. srpnja(Hina) - Udruga "Pokret za Slavoniju i Baranju"izvijestila je danas kako joj je rješenjem Ureda državne uprave uOsječko-baranjskoj županiji, od 20. srpnja ove godine, odobren upis uRegistar udruga.
OSIJEK,23. srpnja(Hina) - Udruga "Pokret za Slavoniju i Baranju" izvijestila je danas kako joj je rješenjem Ureda državne uprave u Osječko-baranjskoj županiji, od 20. srpnja ove godine, odobren upis u Registar udruga.

U Udruzi kažu da je rješenje izdano posljednjeg dana zakonskog roka, nakon, kako kažu, maksimalnog odugovlačenja državne administracije.

"Bez obzira na sve pokušaje opstrukcije i brojne konzultacije vođene u Središnjem uredu za državnu upravu u Zagrebu, opcija za hrvatsku regiju Slavoniju i Baranju dobila je i svoj institucionalni oblik", kaže se u priopćenju koje je potpisao tajnik udruge Dario Opačak.

Udruga je osnovana 18. lipnja ove godine u Osijeku, na čelu joj je Branimir Glavaš, a Statuom je utvrđeno da udruga organizira, potiče i podupire aktivnosti kojima se afirmiraju vrednote kulturne i povijesne baštine Slavonije i Baranje, znanstvena i stručna djelatnost usmjerena istraživanju, afirmaciji i aktiviranju ljudskih, materijalnih i drugih potencijala Slavonije i Baranje.

"Pokret za Slavoniju i Baranju" najvažnijom aktivnošću smatra razrađivanje programa i intenziviranje aktivnosti usmjerenih oblikovanju i provedbi politike regionalnog razvitka, koja osigurava uravnoteženi razvoj Slavonije i Baranje u okviru Republike Hrvatske, stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙