FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Štrajk carinika na Macelju

MACELJ, 8. srpnja 2005. (Hina) - Na graničnom prijelazu Macelju, gdjecarinici sudjeluju u "bijelom štrajku", zbog detaljnijeg pregledavozila prijepodne se ulazilo u četiri, odnosno pet traka, a intenzitetprometa smanjio se oko podneva, kad se ulazilo u dvije trake.
MACELJ, 8. srpnja 2005. (Hina) - Na graničnom prijelazu Macelju, gdje carinici sudjeluju u "bijelom štrajku", zbog detaljnijeg pregleda vozila prijepodne se ulazilo u četiri, odnosno pet traka, a intenzitet prometa smanjio se oko podneva, kad se ulazilo u dvije trake.

Najveće gužve, kako najavljuju na Macelju, očekuju se u kasnim popodnevnim i večernjim satima.

Željko Pulek, povjerenik Carinskog sindikata Hrvatske za carinarnice Krapina i Zagreb, izjavio je Hini da carinici izražavaju nezadovoljstvo "potpunim primjenjivanjem propisa iz djelokruga carinske službe", jer su im plaće ispod državnog prosjeka, a uvjeti rada neprimjereni.

Najgore je stanje u unutarnjim carinarnicama i pratećim službama u kojima zaposlenici nerijetko primaju plaće niže od 3.000 kuna, kaže Pulek.

Tražimo povećanje plaća za najmanje 10 posto i vraćanje dodataka na otežane uvjete rada, a Vlada treba shvatiti da smo mi, uz Poreznu upravu, jedna od ključnih službi u punjenju državnog proračuna, rekao je sindikalni povjerenik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙