FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zahtjevi za povratom stana moraju se predati do četvrtka

KARLOVAC, , 27. lipnja 2005. (Hina) - Zahtjev za povratom stana uskladu s Vladinim provedbenim planom stambenog zbrinjavanja, bivšivlasnici stanarskog prava mogu predati još do 30. lipnja ove godine,upozorili su danas na zajedničkoj konferenciji za novinare u Karlovcunevladina udruga Altruist centar iz Splita i Odbor za ljudska pravaGrada Karlovca.
KARLOVAC, , 27. lipnja 2005. (Hina) - Zahtjev za povratom stana u skladu s Vladinim provedbenim planom stambenog zbrinjavanja, bivši vlasnici stanarskog prava mogu predati još do 30. lipnja ove godine, upozorili su danas na zajedničkoj konferenciji za novinare u Karlovcu nevladina udruga Altruist centar iz Splita i Odbor za ljudska prava Grada Karlovca.

Iz Altruista upozoravaju da zahtjev treba predati do četvrtka, čak ako pojedinci nisu pribavili svu potrebnu dokumentaciju, ali zahtjev treba obvezno imati javnobilježničku ovjeru. Zahtjev se može predati Upravi za prognanike, povratnike i izbjeglice ili nevladinim udrugama koje se bave pravima prognanika i izbjeglica. Ako se tražitelji nalaze izvan Hrvatske, u BiH i SiCG, zahtjev mora biti ovjeren od strane nadležnog općinskog suda.

Ivica Vojko iz Altruista rekao je da je riječ o kampanji koja, uz financijsku pomoć Misije OESS-a u Hrvatskoj od 65 tisuća kuna, traje od 1. lipnja, da bi se što veći broj bivših nositelja stanarskog prava informirao o pravima koja im omogućuje Vladin provedbeni plan stambenog zbrinjavanja u području izvan područja od posebne državne skrbi.

Vladin provedbeni plan stambenog zbrinjavanja u području izvan područja od posebne državne skrbi odnosi se na zbrinjavanje povratnika koji nisu vlasnici kuće ili stana, to jest koji su živjeli u društvenim stanovima (bivši nosioci stanarskog prava) izvan područja od posebne državne skrbi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙