FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministarstvo zaštite okoliša s dva milijuna kuna poduprlo udruge koje skrbe o okolišu

ZAGREB, 19. srpnja 2005. (Hina) - S dva milijuna kuna Ministarstvozaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva financijski jepoduprlo 28 projekata udruga koje djeluju na području zaštite okoliša- ugovore o potpori danas im je uručila ministrica MarinaMatulović-Dropulić.
ZAGREB, 19. srpnja 2005. (Hina) - S dva milijuna kuna Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva financijski je poduprlo 28 projekata udruga koje djeluju na području zaštite okoliša - ugovore o potpori danas im je uručila ministrica Marina Matulović-Dropulić.

Spomenutih 28 projekata izabrano je temeljem natječaja na koji je bilo prijavljeno njih 96.

Radi se uglavnom o projektima usmjerenim na edukaciju u gospodarenju otpadom, sprečavanju bespravne gradnje, očuvanju obalnog prostora i otoka, projektima edukacije lokalnog stanovništva, podizanja svijesti o potrebi zaštite okoliša.

Potpora Ministarstva kreće se od 19.250 kuna, koliko je dobila udruga Izvor iz Hrvatskog Čuntića za projekt Selo bez smeća, do sto tisuća kuna po koliko su dobile udruge Fantastično dobra investicija Fade in, Odraz - Održivi razvoj zajednice, Lectrum - kazališna grupa te HHO iz Zagreba te udruga mART in iz Dubrovnika.

Ministrica zaštite okoliša prenijela je Vladinu odlučnost da zaštiti prostor i okoliš.

Dugo godina o tome se nije vodila briga, rekla je Matulović-Dropulić, navodeći da je Vlada donijela zakon o otpadu, strategiju gospodarenja otpadom, da se radi na saniranju 163 odlagališta, a prvi put jedno je odlagalište, ono u Donjoj Gori kod Podgore, zatvoreno.

U idućih 20 godina, Hrvatska će u zaštitu okoliša uložiti 25 milijardi kuna, istaknula je ministrica.

Ti novci, dodaje državni tajnik Ministarstva Nikola Ružinski, neće biti dovoljni za postizanje cilja ne promijeni li se javna svijest o okolišu.

Upravo na tom polju, poručuju iz Ministarstva, ključna je uloga udruga i medija.

(Hina) xum

yaz

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙