FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 15,30 SATI

ZAGREB, 16. srpnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 15,30 sati
ZAGREB, 16. srpnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati

ZAGREB - U organizaciji Prijatelja životinja danas je na zagrebačkome Trgu bana Jelačića 500-tinjak članova te udruge i građana prosvjedujući tražilo da se ne izvode predviđeni pokusi na 32 psića beagl pasmine na Veterinarskome fakultetu. Prosvjednici, od kojih neki u društvu ljubimaca, glasno su se usprotivili pokusima na psima i ostalim životinjama noseći natpise "Skriveni zločin na Veterinarskome fakultetu", "Stop nasilju nad životinjama" i sl. Udruga Prijetelji životinja sumnja u zakonitost ispitivanja lijeka za zacjeljivanje kostiju. Udruga Prijetelji životinja od Državnog odvjetništva i Financijske policije zatražila da se ispita zakonitost tog projekta, rekao je predsjednik Udruge Luka Oman.

ZAGREB - Kriza HSS-a prisutna je na svim razinama i u gotovo svim sredinama, ocjenio je danas predsjednik HSS-a Zlatko Tomčić pred Glavnim odborom stranke. Tu alarmantnu ocjenu iznio je politički analizirajući svibanjske lokalne izbore, na kojima je HSS ostvarila "nezadovoljavajući" izborni rezultat, odnosno osvojila petinu vijećničkih mandata manje nego na izborima 2001. Tomčić razloge izbornog neuspjeha nalazi u HSS-u. Priliku za izlazak iz krize vidi u započetim unutarstranačkim izborima, koji će završiti u prosincu glavnom izbornom skupštinom stranke na kojoj će se birati vodstvo HSS-a. S Tomčićevim su se suglasili članovi Glavnog odbora, držeći da su njegove ocjene čak i blage s obzirom na prilike u nekim sredinama.

ŠIBENIK - Požar koji je jučer oko 14 sati izbio na području Promine ugašen je jutros u 9 sati, a izgorjela površina obuhvaća 20 hektara hrasta crnike, makije i trave, izvijestila je danas Državna uprava za zaštitu i spašavanje Šibensko-kninske županije. Požar su gasila tri protupožarna zrakoplova kanader CL-415 i 21 pripadnik lokalnih vatrogasnih postrojbi s vozilima.

SPLIT- Zbog špice turističke sezone, koja je počela ovoga vikenda, splitska gradska luka od ranih je jutarnjih sati puna vozila i putnika. i uvode se izvanredne linije a trajekti voze non-stop. Po informacijama iz Lučke uprave tijekom dana očekuje se 210 uplovljavanja i isplovljavanja trajekata i brodova na kružnim putovanjima u gradsku luku. Živnuo i željeznički kolodvor u koji su stigla već jutros dva vlaka iz Zagreba s 900 putnika i jedan iz Češke sa 400 putnika. U zračnoj luci Split, također, je izuzetno pojačan promet tako da se danas očekuje dolazak oko 10.000 putnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙