FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 23. srpnja 2005. (Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 9,30sati
ZAGREB, 23. srpnja 2005. (Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 9,30 sati

LONDON - Londonska policija u subotu je nastavila jednu od najvećih potraga u britanskoj povijesti za osobama osumnjičenima za pokušaje napada na londonski javni prijevoz, temeljito pretražujući ulice i kuće u potrazi za četvoricom osumnjičenih. Scotland Yard i dalje radi na indicijama i informacijama o četvorici muškaraca koji su pobjegli nakon podmetanja četiriju bombi na raznim mjestima u središtu Londona u četvrtak. Bombe nisu eksplodirale. U petak je policija objavila fotografije "četiriju osumnjičenih muškaraca", do kojih se došlo pažljivim pregledom snimki zabilježenih kamerama postavljenim na postajama londonske podzemne željeznice i u autobusu. Fotografije su objavljene u gotovo svim britanskim listovima.

KAIRO - Najmanje 62 osobe su poginule, među njima osam stranih državljana, u nizu napada koji su se dogodili u subotu nešto poslije ponoći u egipatskom ljetovalištu Šarm el-Šeik na Crvenom moru, izvijestio je u subotu egipatski ministar zdravstva Mohamed Awad Tag Eddine. "Poginule su 62 osobe, a 110 ih je ozlijeđeno. Broj poginulih mogao bi se povećati", rekao je Tag Eddine. Iako su prvi izvještaji govorili o četiri do sedam bombi podmetnutih u automobile, lokalni dužnosnici rekli su da se radilo o tri eksplozije - dvije auto-bombe i torbi punoj eksploziva. Policija ocjenjuje da su napadi djelo terorista, ali još ne zna jesu li u tome sudjelovali bombaši-samoubojice.

ZAGREB - Bombaški napad u subotu u egipatskom ljetovalištu Šarm el-Šeiku na obali Crvenog mora, u kojem su poginule najmanje 62 osobe, jedan je od najtežih napada u Egiptu u posljednjih desetak godina kojem je cilj, kako se čini, egipatski turizam, javljaju agencije. Egipatska turistička industrija bila je u prošlosti čestom metom napada terorista. Najteži udarac zadan joj je u studenome 1997. kad su islamistički teroristi napali strane turiste u hramu u Luxoru. U napadu je ubijeno 58 turista i četvero Egipćana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙