FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jordanski kralj Abdulah II. stigao na odmor u Dalmaciju

SPLIT, 22. srpnja 2005. (Hina) - Jordanski kralj Abdullah II. danas jepopodne kraljevskim zrakoplovom "airbus" 340 iz Amana stigao sobitelji na odmor u Dalmaciju.
SPLIT, 22. srpnja 2005. (Hina) - Jordanski kralj Abdullah II. danas je popodne kraljevskim zrakoplovom "airbus" 340 iz Amana stigao s obitelji na odmor u Dalmaciju.

Nakon dolaska zrakoplova u splitsku zračnu luku u 15,40 sati jordanski kralj se s obitelji i pratnjom automobilom provezao kroz Trogir te nastavio put na otok Hvar. Ondje će boraviti do 26. srpnja, a očekuje se da će Abdullah II. s obitelji potom posjetiti i Dubrovnik.

Jordanskom suverenu to je drugi posjet Dalmaciji, od kada je prije 13 godina kao prijestolonasljednik sletio u splitsku zračnu luku da bi posjetio pripadnike jordanskog bataljuna u sastavu mirovnih snaga UN-a smještenih u Primoštenu.

Kako piše tisak, jordanski će se kralj s trima brodovima usidriti u jednoj od uvala pokraj grada Hvara, a čuvat će ga jake policijske snage.

Hvarski gradonačelnik Pjerin Bebić najavio je da će jordanskom kralju poslati prigodan dar - keramičku maketu starog leuta koji prevozi pijesak, a kraljici Raniji ogrlicu s dalmatinskim vezom i koraljima te hvarsku čipku od agave.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙