FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Čobanković na skupu o ribarstvu na Ugljanu

KALI, 22. srpnja 2005. (Hina) - Ministar poljoprivrede, šumarstva ivodnog gospodarstva Petar Čobanković sudjelovao je danas u raduznanstvenog skupa o aktualnim zadacima hrvatskog ribarstva, koji jeodržan u općini Kali na otoku Ugljanu.
KALI, 22. srpnja 2005. (Hina) - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković sudjelovao je danas u radu znanstvenog skupa o aktualnim zadacima hrvatskog ribarstva, koji je održan u općini Kali na otoku Ugljanu.

Organizatori skupa su općina Kali i udruga "Kualjske ribarske noći".

Ministar Čobanković je otvarajući skup rekao da u suradnji s turizmom ribarstvo može postati okosnica gospodarskog razvoja primorske Hrvatske. Dodao je da ovakvi skupovi mogu puno učiniti na razvoju dijaloga između ribara, ribarske struke i nadležnih državnih institucija.

Po riječima ministra Čobankovića, Vlada kroz tri ministarstva pomaže izgradnju ribarske flote pri čemu svako ministarstvo ribarima omogućuje 10 posto bespovratnih sredstava za nabavu flote, što znači ukupno oko 30 posto. Ostatak sredstava mogu namiriti iz kredita HBOR-a, s učešćem vlasnika u iznosu od 10 posto. Vlada će u idućem razdoblju nastojati maksimalno izvući novac iz pretpristupnih fondova EU za razvoj ribarske flote, istaknuo je ministar Čobanković.

U nastavku skupa je govorio i o planovima Vlade da unese reda u ribarstvo prvenstveno kroz sustav ribarskih burzi, odnosno tržnice.

U raspravi koja je uslijedila sudjelovali su brojni ribari i predstavnici Ministarstva poljoprivrede.

U Kalima na otoku Ugljanu danas je otvoren i Sajam ribarske opreme.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙