FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Broj "gospodarskih" ribara isti, povećan ulov i uzgoj ribe

ZAGREB, 30. lipnja 2005. (Hina) - U Hrvatskoj je tijekom prošle godinebroj ribara koji se bave gospodarskim ribolovom u morskom ribarstvuostao gotovo isti kao u godini ranije, a gotovo istu razinu zadržao jei broj brodova i brodica, kao i broj mreža, dok je ulov i uzgoj morskeribe i drugih morskih organizama povećan za 53 posto, podatci suDržavnog zavoda za statistiku.
ZAGREB, 30. lipnja 2005. (Hina) - U Hrvatskoj je tijekom prošle godine broj ribara koji se bave gospodarskim ribolovom u morskom ribarstvu ostao gotovo isti kao u godini ranije, a gotovo istu razinu zadržao je i broj brodova i brodica, kao i broj mreža, dok je ulov i uzgoj morske ribe i drugih morskih organizama povećan za 53 posto, podatci su Državnog zavoda za statistiku.

Prema podatcima Uprave za ribarstvo Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, koje prenosi statistički zavod, krajem prošle godine u Hrvatskoj je bilo registrirano 3.712 ribara koji obavljaju gospodarsku djelatnost, dok ih je godinu ranije bilo 3.705.

Broj ribarskih brodova i brodica također je ostao gotovo na istoj razini, odnosno lani je bilo registrirano ukupno 3.684 ribarska broda i brodice (dva više nego u 2003.).

No, nasuprot tim, statistički podatci o ulovu i uzgoju (proizvodnji) morske ribe i drugih morskih organizama pokazuju da je prošle godine proizvedeno ukupno 35.831 tona ribe, što je 53 posto više nego u 2003. godini.

Većina ulova odnosi se na plavu ribu, a 29.951 tone prošlogodišnjeg ulova plave ribe za 53 posto je veći nego 2003.

Porast od 52 posto bilježi se kod ulova i uzgoja ostale vrste ribe (5.880 tona), kod ljuskavaca (jastog i škampi) za 49 posto (274 tone). Rast se bilježi i u ulovu i uzgoju kamenica i ostalih mekušaca i školjki, za 52 posto, na 3.849 tone.

(Hina) xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙