FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ribari protiv diskriminacije u zaštićenom ekološkom ribolovnom pojasu

ZAGREB, 23. lipnja 2005. (Hina) - Ceh za ribarstvo, akvakulturu ipoljodjelstvo Hrvatske obrtničke komore (HOK) zatražio je odMinistarstva vanjskih poslova i europskih integracija te Ministarstvapoljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva "poduzimanje konkretnihmjera za prevladavanje sadašnjeg neodrživog i diskriminirajućeg stanjau ribolovu za hrvatske ribare na području zaštićenogekološko-ribolovnog pojasa (ZERP)".
ZAGREB, 23. lipnja 2005. (Hina) - Ceh za ribarstvo, akvakulturu i poljodjelstvo Hrvatske obrtničke komore (HOK) zatražio je od Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija te Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva "poduzimanje konkretnih mjera za prevladavanje sadašnjeg neodrživog i diskriminirajućeg stanja u ribolovu za hrvatske ribare na području zaštićenog ekološko-ribolovnog pojasa (ZERP)".

Ceh ribara svoj zahtjev, kako je priopćeno iz HOK-a, temelji na činjenici da za razliku od hrvatskih ribara na području zaštićenog pojasa talijanski izlovljavaju ribu s neuporedivo većim i neselektivnijim ribolovnim alatima.

Na taj način, dodaje se, talijanski ribari love nedoraslu ribu koja je za naše ribare zabranjena za ulov, čineći veliku štetu fauni našeg ribolovnog mora.

Ceh ribara održao je svoju sjednicu 21. lipnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙