FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Slovenski ministar: U Piranskom zaljevu ribolov za obje strane

LJUBLJANA, 13. srpnja 2005. (Hina) - U Piranskom zaljevu mogu ribaritislovenski i hrvatski ribari, rekao je u razgovoru za ljubljanskitjednik "Mag" slovenski ministar unutarnjih poslova Dragutin Mate,dodajući da se postupci slovenske policije u zaljevu nisu promijenilinakon nedavnog potpisivanja Sporazuma o izbjegavanju incidenata.
LJUBLJANA, 13. srpnja 2005. (Hina) - U Piranskom zaljevu mogu ribariti slovenski i hrvatski ribari, rekao je u razgovoru za ljubljanski tjednik "Mag" slovenski ministar unutarnjih poslova Dragutin Mate, dodajući da se postupci slovenske policije u zaljevu nisu promijenili nakon nedavnog potpisivanja Sporazuma o izbjegavanju incidenata.

"Slovenska policija izvodi svoje zadaće vrlo slično kao i do sada. Pokušavamo izbjeći incidente u tom području, a u isto vrijeme postupati tako da to ne ugrozi naše interese oko razgraničenja", rekao je Mate u razgovoru za tjednik "Mag".

Dodao je da je vrlo važno to što u izjavi dviju vlada o izbjegavanju incidenata piše da Sporazum ne prejudicira konačno rješenje za granicu.

"Za nas taj Sporazum znači ponovno oživljavanje malograničnog režima koji u Piranskom zaljevu dopušta ribolov za obje strane", rekao je Mate.

Slovenski ministar unutarnjih poslova naglasio je da će slovenska policija biti spremna za uvođenje tzv. šengenskog režima na granici s Hrvatskom od 2007. godine, te da Slovenija već sada ima 2 policajca po kilometru državne granice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙