FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Koncesija za uzgoj ribe tvrtki "Ribarstvo F"

RIJEKA, 21. srpnja 2005. (Hina) - Tvrtki "Ribarstvo F" d.o.o. danas jeodobrena koncesija za marikulturu na 60.000 četvornih metara pomorskogdobra na otoku Cresu, u uvali Veli Bok, odlučilo je danasprimorsko-goransko županijsko Poglavarstvo.
RIJEKA, 21. srpnja 2005. (Hina) - Tvrtki "Ribarstvo F" d.o.o. danas je odobrena koncesija za marikulturu na 60.000 četvornih metara pomorskog dobra na otoku Cresu, u uvali Veli Bok, odlučilo je danas primorsko-goransko županijsko Poglavarstvo.

Creska tvrtka "Ribarstvo F" registrirana je za ulov, uzgoj, preradu i trgovinu ribe. Koncesiju u uvali Veli Bok koristit će za uzgoj 49,7 tona ribe, uglavnom orada i brancina, na rok od 10 godina.

Odluka je donesena na osnovi javnog prikupljanja ponuda za dodjelu koncesije marikulture u uvali Veli Bok na koje je ponudu dostavila samo tvrtka "Ribarstvo F". Prethodno je ta tvrtka dostavila županiji inicijativu za izdavanje koncesije.

Stalni dio koncesijske naknade izračunava se prema zauzetoj površini, odnosno za svaki četvorni metar po 0,5 kuna. Promjenjivi dio koncesijske naknade iznosi 0,3 posto od prihoda ostvarena od djelatnosti marikulture.

U odluci Poglavarstva istaknuto je da koncesionar, ako poveća proizvodnju ribe na više od 50 tona na godinu, mora izraditi studiju utjecaja na okoliš i zatražiti izmjenu i dopunu odluke o dodjeli koncesije za marikulturu.

Ugovor o koncesiji za gospodarsko korištenje pomorskog dobra potpisat će predstavnici Županije i tvrtke "Ribarstvo F" u roku od mjesec dana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙