FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

J. Matunci otputovao u Japan na pripremu dječjeg summita o okolišu

ZAGREB, 21. srpnja 2005. (Hina) - Jakov Matunci, 12-godišnjak iz MalogLošinja poznat po ekološko-edukativnom projektu o zidnim gušterima -macaklinima za koji je na međunarodnom natječaju lani u Švedskojosvojio nagradu, otputovao je u Japan kao predstavnik Europe u Odboruza pripremu Dječjeg svjetskog summit o okolišu koji će se od 26. do29. srpnja održati u gradu Aichi.
ZAGREB, 21. srpnja 2005. (Hina) - Jakov Matunci, 12-godišnjak iz Malog Lošinja poznat po ekološko-edukativnom projektu o zidnim gušterima - macaklinima za koji je na međunarodnom natječaju lani u Švedskoj osvojio nagradu, otputovao je u Japan kao predstavnik Europe u Odboru za pripremu Dječjeg svjetskog summit o okolišu koji će se od 26. do 29. srpnja održati u gradu Aichi.

Osnovnoškolac iz Malog Lošinja član je 11-eročlanog Odbora zaduženog za pripremu dječjeg summita koji organizira Program za okoliš Ujedinjenih naroda (UNEP). Očekuje se dolazak oko tisuću mladih ekologa iz cijelog svijeta koji će na skupu razmatrati stanje okoliša i izraziti svoje interese za njegovo očuvanje na lokalnoj i globalnoj razini. Jedan od ciljeva dječjeg summita je davanje prilike djeci da kolektivno izraze svoju brigu za budućnost svijeta u kojem žive, pa će skup biti zaključen donošenjem "Aichi deklaracije", odnosno poruke sudionika državnicima cijelog svijeta.

Jakov Matunci, učenik Osnovne škole Mario Martinolić iz Malog Lošinja, za člana Odbora izabran je lani u SAD-u između 450 sudionika svjetske dječje konferenciji o okolišu (Internacional Children's Conference on the Enviroment - ICCE04) i jedini je iz Europe. On je lani u konkurenciji 157 ekološko-edukativnih programa iz cijelog svijeta, pristiglih na natječaj Volvo Advanture, s projektom o macaklinima - zidnim gušterima u Švedskoj osvojio treće mjesto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙