FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Eko udruge dalmatinske zagore protiv odlagališta smeća u Lećevici

ZAGREB, 6. srpnja 2005. (Hina)- Ekološke udruge Dalmatinske zagoreprotive se izgradnji Centra za gospodarenje otpadom Županije splitskodalmatinske u mjestu Kladnjice u općini Lećevica, a Studiju utjecajana okoliš smatraju ništavnom, izjavio je danas novinarima predsjednikekološke udruge "Rast" Anđelko Parčina.
ZAGREB, 6. srpnja 2005. (Hina)- Ekološke udruge Dalmatinske zagore protive se izgradnji Centra za gospodarenje otpadom Županije splitsko dalmatinske u mjestu Kladnjice u općini Lećevica, a Studiju utjecaja na okoliš smatraju ništavnom, izjavio je danas novinarima predsjednik ekološke udruge "Rast" Anđelko Parčina.

Parčina je - na konferenciji za novinare ispred Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva u Zagrebu, a prije sastanka Komisije za ocjenu prihvatljivosti Studije utjecaja na okoliš za planirani centar u Općini Lećevica - kazao da o toj studiji nije vođena nikakva javna rasprava, iako Ministarstvo tvrdi da jest. Također je ocijenio da Studija ne daje relevatne pokazatelje vezane za tu lokaciju.

Pozvao se na mišljenje "nezavisnih stručnjaka" od prije mjesec dana.

Predsjednik ekološke udruge "Rast" Anđelko Parčina tvrdi i da je sporni Centar za gospodarenje otpadom skup, daleko od najvećeg proizvođača otpada, grada Splita, te kako se lokalno stanovništvo boji da bi se ondje mogao deponirati opasni otpad.

Zamjerio je Ministarstvu zaštite okoliša što je tijekom istraživanja na toj lokaciji pozvalo oko 200 interventnih policajaca kako bi prosvjednicima zapriječili prilaz.

Parčina je istaknuo da je njihovu peticiju protiv Centra potpisalo oko 80 posto pučanstva tog područja te da je lokalno stanovništvo spremno na razne oblike prosvjeda protiv tog Centra.

Napomenuo je i da je područje na kojem bi se gradio Centar većinom na privatnim parcelama i da ti ljudi ne žele dati svoju zemlju za tu svrhu. Dodao je i da na tom području postoji oko šest neistraženih kraških jama tako da bi odlagalište otpada moglo opasno ugroziti i pitku vodu na tom području.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙