FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpisan Program suradnje ministarstava za rad Hrvatske i Francuske

ZAGREB, 21. srpnja 2005. (Hina) - Ministarstvo gospodarstva, rada ipoduzetništva i francusko Ministarstvo zapošljavanja, rada i socijalnekohezije potpisali su danas Program suradnje na području zaštite naradu i pomoći nezaposlenim osobama u pronalaženju posla.
ZAGREB, 21. srpnja 2005. (Hina) - Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva i francusko Ministarstvo zapošljavanja, rada i socijalne kohezije potpisali su danas Program suradnje na području zaštite na radu i pomoći nezaposlenim osobama u pronalaženju posla.

Suradnja bi trebala Hrvatskoj olakšati prihvaćanje europskih normi koje se odnose na tržište rada i omogućiti brže usvajanje zajedničkih pravnih stečevina EU na tom području, istaknula je državna tajnica za rad Vera Babić.

Predsjednik Upravnog vijeća grupacije za razvoj tehničke pomoći i međunarodne suradnje francuskog Ministarstva zapošljavanja Louis Tribot najavio je da će prva provjera učinkovitosti suradnje biti početkom 2006. godine, kada će se odrediti i daljnje aktivnosti.

Francuski veleposlanik u Hrvatskoj Francois Saint-Paul ističe da je potpisivanje Programa suradnje dokaz da Francuska podupire što raniji ulazak Hrvatske u Europsku uniju.

Suradnja dvaju ministarstava trebala bi pomoći Hrvatskoj prihvaćanju pravne stečevine EU na području zaštite na radu, razvoju metoda i instrumenata za potvrđivanje profesionalnog iskustva te poboljšati stručnu izobrazbu u skladu s potrebama poslodavaca i tržišta rada.

Program predviđa uzajamne posjete i studijska putovanja hrvatskih i francuskih stručnjaka i razmjenu njihovih znanja u navedenim područjima. To bi trebalo rezultirati procjenom stanja postojećeg hrvatskog zakonodavstva u području zaštite na radu, uvođenjem instrumenta za mjerenje bilance kompetencija te razvojem metoda koje omogućuju stručno obrazovanje tražitelja posla prilagođeno potražnji poslodavaca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙