FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jandrićev rad na međunarodnoj izložbi u Bratislavi

ZAGREB, 28. lipnja 2005. (Hina) - Hrvatski umjetnik Đorđe Jandrić sutraće u bratislavskoj Galeriji Z izložiti svoj rad "Hrpa 2 - 605", usklopu međunarodne izložbe "Kip i objekt", koja se održava od 29.lipnja do 29. rujna u slovačkom glavnom gradu, izvijestio jezagrebački Muzej suvremene umjetnosti.
ZAGREB, 28. lipnja 2005. (Hina) - Hrvatski umjetnik Đorđe Jandrić sutra će u bratislavskoj Galeriji Z izložiti svoj rad "Hrpa 2 - 605", u sklopu međunarodne izložbe "Kip i objekt", koja se održava od 29. lipnja do 29. rujna u slovačkom glavnom gradu, izvijestio je zagrebački Muzej suvremene umjetnosti.

Međunarodna izložba "Kip i objekt", autora Viktora Hulika, umjetnika i galerista, održava se već deseti put u sklopu kulturnog ljeta u Bratislavi. Radovi s izložbe izlažu se na ulicama, trgovima i po galerijama, a po prvi put na izložbi sudjeluje jedan umjetnik iz Hrvatske.

Prvi rad "Hrpa 1 - 605" izložen je na ovogodišnjem Zagrebačkom salonu. Iako istog sadržaja, rad "Hrpa 2 - 605", za razliku od rada na Zagrebačkom salonu, je site - specific instalacija, odnosno intervencija u zadanom prostoru Galerije Z, gdje umjetnik postavlja INOX ploču i brojeve aplicira na plohu, te rad gradi i kao objekt i kao ambijent.

Nastup Đorđa Jandrića organizirao je Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu na poticaj Hrvatskog veleposlanstva u Bratislavi.

Đorđe Jandrić (Zadar, 1956. ) diplomirao je na ALU i Filozofskom fakultetu u Zagrebu, gdje radi kao profesor na Tekstilno-tehnološkom fakultetu. Izlagao je na više samostalnih i grupnih izložaba te je višestruko nagrađivan, a njegove skulpture nalaze se i u vanjskim prostorima (Sisak, Celje, Begovo Razdolje).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙