FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nova proizvodna linija u DI Spačva

VINKOVCI, 1. srpnja 2005. (Hina) - U Drvnoj industriji Spačva d.d.Vinkovci danas je u rad puštena automatska linija za proizvodnjurezanog furnira, koja je dio velikog investicijskog programa ukupnevrijednosti 5 milijuna eura.
VINKOVCI, 1. srpnja 2005. (Hina) - U Drvnoj industriji Spačva d.d. Vinkovci danas je u rad puštena automatska linija za proizvodnju rezanog furnira, koja je dio velikog investicijskog programa ukupne vrijednosti 5 milijuna eura.

Predsjednik uprave Spačve Dario Puljiz podsjetio je da je provedba investicijskog programa započela još u prošloj godini realizacijom investicije nabavke novih kolica tračne pile, prečne pile te CNC linije za optimiranje proizvodnje elemenata u doradnoj pilani.

Za potrebe pilane kupljena je linija za krajčenje građe dok je u parketariji investirano u liniju za proizvodnju lamel parketa 160 mm a kupljen je i krajčar za liniju lam-parketa.

Puljiz je podsjetio kako je krajem 2004. započela i montaža novih sušara ukupnog kapaciteta tisuću prostornih metara drveta.

Od ukupno investiranih oko 5 milijuna eura, 2,4 milijuna eura su sredstva HBOR-a a ostalo su vlastita sredstva Spačve d.d.

Puljiz je ocijenio da je riječ o zasigurno najvećem ulaganju u drvnoj industriji Hrvatske u prošloj i ovoj godini, ocjenio je Puljiz dodajući kako ulaganja u novu opremu osiguravaju Spačvi kontinuiran rast prihoda, koji će ove godine iznositi oko 160 milijuna kuna.

Pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Ivica Grbac založio se za što veću finalizaciju u drvnoj industriji te stvaranje prepoznatljivog hrvatskog dizajna u proizvodnji predmeta od drveta.

Automatsku liniju u rad je pustio vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

Drvna industrija Spačva iduće će godine proslaviti 50 godina postojanja. S godišnjim prihodom od 160 milijuna kuna i 740 zaposlenih radnika ta tvrtka spada u najveće drvoprerađivačke tvrtke u Hrvatskoj.

Pilana Spačve prerađuje godišnje oko 55 tisuća prostornih metara trupaca hrasta i jasena i u tim vrstama drva najveća je u RH, a među vodećima u Hrvatskoj je i parketarija s proizvodnjom parketa u količini od oko 500.000 četvornih metara. Tvornica rezanog furnira s preradom od 14.000 kubičnih metara i proizvodnjom preko 10 milijuna četvornih metara furnira, kako tvrde u Spačvi, najveća je u Hrvatskoj.

Oko 70 posto ukupnog prihoda Spačve ostvaruje se izvozom, najviše u Italiju te u Sloveniju, Francusku, Španjolsku i BiH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙