FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Reakcije Pariza, Rima i Madrida na eksplozije u Londonu

ZAGREB, 7. srpnja 2005. (Hina) - Francuzi su u četvrtak nakon vijestio eksplozijama u Londonu povećali mjere pripravnosti na najvišurazinu, izvijestio je u četvrtak francuski premijer Dominique deVillepin.
ZAGREB, 7. srpnja 2005. (Hina) - Francuzi su u četvrtak nakon vijesti o eksplozijama u Londonu povećali mjere pripravnosti na najvišu razinu, izvijestio je u četvrtak francuski premijer Dominique de Villepin.

Tijekom dana u glavnom francuskom gradu održat će se sastanak tijekom kojega će se raspravljati o "napadima u Londonu", a vlada će odmah "donijeti niz odluka o iznimno preciznim mjerama sigurnosti" u Parizu, izajvio je francuski ministar unutarnjih poslova Nicolas Sarkozy.

Francuski predsjednik Jacques Chirac u četvrtak ujutro izrazio je britanskom premijeru Tonyu Blairu na summitu G8 u Gleneagelesu svoju "zaprepaštenost i potpunu solidarnost Francuske" nakon niza eksplozija u Londonu.

Francuski parlament privremeno je prekinuo sjednicu u znak poštovanja prema još neutvrđenom broju žrtava napada u Londonu. Osim Francuza i talijanski parlamentarci u četvrtak su u znak solidarnosti sa "svojim engleskim prijateljima", privremeno prekinuli rad.

"Izražavamo solidarnost članova talijanskog parlamenta s našim engleskim prijateljima", rekao je zamjenik predsjednika donjeg doma parlamenta Fabio Musi nakon informacija o eksplozijama u glavnome britanskom gradu.

Španjolski promatrači u četvrtak su pronašli mnoge sličnosti između današnjih napada u Londonu i bombaških napada koji su se u glavnome španjolskom gradu dogodili prije 16 mjeseci, kada je poginula 191 osoba, a ozlijeđeno ih je više od 1.500.

Stanje pozorno prati španjolski premijer Jose Luis Rodriguez Zapatero te se uskoro očekuje njegova službena izjava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙