FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavnici studentskih zborova desetak fakulteta protive se proračunu

ZAGREB, 30. lipnja 2005. (Hina) - Predstavnici podružnica studentskihzborova desetak zagrebačkih fakulteta na današnjoj su se konferencijiza novinare usprotivili proračunu Studentskog zbora Sveučilišta uZagrebu koji je donesen na izvanrednoj sjednici 27. lipnja.
ZAGREB, 30. lipnja 2005. (Hina) - Predstavnici podružnica studentskih zborova desetak zagrebačkih fakulteta na današnjoj su se konferenciji za novinare usprotivili proračunu Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu koji je donesen na izvanrednoj sjednici 27. lipnja.

Obrazlažući razloge zbog kojih se protive tom proračunu, istaknuli su kako se ne zna stanje na računu zagrebačkog Studentskog zbora, kao niti preuzete financijske i pravne obveze, zatim da se ne zna broj zaposlenih, broj odbora te jesu li u Upisnik studentskih zborova upisani podaci o novom, nedavno konstituiranom vodstvu.

Po njihovim tvrdnjama, pravovaljanost glasovanja prilikom donošenja proračuna od 3,9 milijuna kuna upitna je zbog predomišljanja jednog člana Skupštine Studentskog zbora.

Kako je pojasnio predsjednik podružnice Studentskog zbora Fakulteta političkih znanosti Marko Kričko, u prvom krugu za proračun je glasovalo dizanjem ruku 16 članova, a 15 ih je bilo protiv i suzdržano. Zatim se, na prijedlog jednog člana, prišlo pojedinačnom usmenom izjašnjavanju i tom se prilikom 16 članova izjasnilo protiv proračuna, a 15 ih je bilo suzdržano i za proračun.

Po Kričkovim tvrdnjama, učinjen je pritisak na jednog od članova koji je naknadno promijenio mišljenje i izjasnio se za proračun. Trećem se glasovanju nije pristupilo, a predsjednik Skupštine Šime Višić proglasio je proračun donesenim, rekao je.

Za nastale probleme sudionici današnje konferencije za novinare optužili su bivše vodstvo zagrebačkog Studentskog zbora.

O svojim će stajalištima, kako su istaknuli, otvorenim pismom upoznati Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa te Rektorat zagrebačkoga Sveučilišta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙