FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 21. lipnja

ZAGREB, 20. lipnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zautorak, 21. lipnja.
ZAGREB, 20. lipnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 21. lipnja.

ZAGREB - U povodu Dana antifašističke borbe, 22. lipnja, brojna visoka državna izaslanstva položit će tijekom jutra vijence kod Grobnice narodnih heroja na Mirogoju. Vijenac će najprije položiti hrvatski predsjednik Stjepan Mesić (9,50 sati), a potom izaslanstvo Hrvatskog sabora koje će voditi Vladimir Šeks, predsjednik Sabora i predsjednik Odbora za obilježavanje 60. obljetnice pobjede antifašističke koalicije (10 sati). Vijenac će položiti i izaslanstvo hrvatske Vlade koje vodi potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor, a u kojem su ministri Marina Matulović- Dropulić i Božo Biškupić, (10,05 sati). Na Dotrščini će vijenac položiti izaslanstvo Grada Zagreba koje vodi predsjednica Skupštine Tatjana Holjevac, (10 sati).

ZAGREB - Prijem povodom Dana antifašističke borbe, 22. lipnja, upriličuje u Hrvatskom saboru predsjednik Hrvatskog sabora i predsjednik Odbora za obilježavanje 60. obljetnice pobjede antifašističke koalicije Vladimir Šeks. Na prijemu će biti hrvatski predsjednik Stjepan Mesić te članovi Vlade RH, zastupnici u Saboru, predstavnici sudbene vlasti, vjerskih zajednica, rektori hrvatskih sveučilišta, predsjednik HAZU Milan Moguš, predstavnici udruga iz Domovinskog rata, diplomatskog zbora u Hrvatskoj i drugi, (Hrvatski sabor, Trg Sv. Marka 6, 19,30 sati).

ZAGREB - Na predstavljanju nove strateške orijentacije Instituta Otvoreno društvo Hrvatska kroz Forum otvorenog društva uz predstavljanje publikacije s rezultatima istraživanja o otvorenosti hrvatskog društva bit će nazočni hrvatski predsjednik Stjepan Mesić i predsjednik Instituta Otvoreno društvo George Soros, (Hotel Regent Esplanade, Mihanovićeva 1, 14 sati).

ZAGREB - Na konferenciji za novinare Kluba zastupnika HNS-PGS bit će predstavljene zakonodavne inicijative HNS-a i PGS-a vezane uz lokalnu samoupravu i neposredne izbore, doživotno i dosmrtno uzdržavanje i TV-pristojbu, (Hrvatski sabor, dvorana Janka Draškovića, Trg Sv. Marka 6, 11 sati).

SPLIT - Na konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća Splita trebao bi biti izabran novi splitski gradonačelnik i nova gradska vlast. Ishod sjednice još je neizvjestan, unatoč dogovoru HDZ-a i liste poduzetnika, jer zajedno imaju 10 vijećnika, a potrebno im je najmanje 13 vijećnika za većinu od ukupno 25 vijećnika i sastavljanje vlasti u splitskom gradskom vijeću, (zgrada Banovine, 10 sati).

GLINA - Potpisivanje ugovora kojim japanska vlada donira 67.000 eura općini Gvozd za nabavku strojeva za komunalne i građevinske djelatnosti bit će u Gvozdu. Ugovor će potpisati japanski veleposlanik u Hrvatskoj Kaname Ikeda i načelnik općine Gvozd Branko Jovičić, (prostorije općine Gvozd, 11 sati).

OSIJEK - Izvanredna sjednica Rektorskog zbora održat će se u Osijeku, a na dnevnom redu je rasprava o upisnim kvotama i natječaju za upis studenata u 1. godinu studija u akademskoj 2005/2006 godini i uvjetima Zbora za ocjenu nastavne i stručne djelatnosti u postupku izbora u znanstveno-nastavna, umjetničko-nastavna i nastavna zvanja, (Rektorat osječkog Sveučilišta, Trg Sv. Trojstva 3, 12 sati).

RIJEKA - Konferencija za novinare povodom početka festivala "Riječke ljetne noći" održat će se u riječkoj zvjezdarnici, a o Festivalu će govoriti riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, intendantica HNK "Ivana pl. Zajca" Mani Gotovac i drugi, (Sveti Križ 33, 21 sat).

dežurni urednici:

prijepodne: Jasna Nahtigal Lazarić

poslijepodne: Dubravka Dadić

navečer: Serđo Obratov

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙