FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: Rektorski zbor o upisnim kvotama

OSIJEK,21. lipnja 2005.(Hina) - Rektorski zbor visokih učilišta RH nadanašnjoj je izvanrednoj sjednici u Osijeku odlučio da će se natječajza upis studenata u prvu godinu studija, na nacionalnoj razini,objaviti u "Vjesniku" 27. lipnja, a nakon toga i u regionalnimglasilima za pojedina sveučilišta.
OSIJEK,21. lipnja 2005.(Hina) - Rektorski zbor visokih učilišta RH na današnjoj je izvanrednoj sjednici u Osijeku odlučio da će se natječaj za upis studenata u prvu godinu studija, na nacionalnoj razini, objaviti u "Vjesniku" 27. lipnja, a nakon toga i u regionalnim glasilima za pojedina sveučilišta.

Nakon sjednice, zatvorene za javnost, predsjednica Zbora i rektorica osječkoga Sveučilišta dr. Gordana Kralik izjavila je novinarima da je Zbor zauzeo stajalište o zadržavanju prošlogodišnjih upisnih kvota, s eventualnim manjim promjenama unutar sveučilišta, ovisno o zanimanju za pojedine studije.

Dodala je da će se prijave za upis primati od 4. do 8. srpnja, nakon čega će visoka učilišta napraviti razredbene postupke.

"Studenti će moći upisati sve one studije, za koja su sveučilišta i visoka učilišta dobila dopusnice, a riječ je o studijima koji su u potpunosti, programski i kadrovski, usklađeni s Bolonjskim procesom", kazala je Kralik. Na upit novinara rekla je kako ima studijskih programa koji nisu dobili dopusnicu, ali da je riječ o vrlo malom broju programa, za koje, trenutačno, nema dovoljno znanstvenog i kadrovskog potencijala, poput studija sociologije i mađarskog jezika u Osijeku, što ne znači da se od tih studija odustaje.

Državni tajnik Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Slobodan Uzelac ocijenio je kako je riječ o razumnim odlukama Zbora, koje imaju za cilj povećanje kvalitete visokog obrazovanja, što je, kako drži, "prioritet svih sveučilišta".

Dio dopusnica još nije dobiven, ali riječ je o dislociranim studijima, kod kojih nisu upitni studijski programi nego kadrovski i prostorne uvjeti, jer ih treba realizirati izvan sjedišta sveučilišta.

Kralik je izvijestila kako je Nacionalno vijeće za visoku naobrazbu dostavilo svoje primjedbe na prijedlog Rektorskog zbora o uvjetima za postupak izbora u znanstveno-nastavna, umjetničko-nastavna i nastavna zvanja. "U roku od osam dana uskladit ćemo stajališta jer se svi budući natječaji moraju provoditi na novi način", dodala je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙