FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jakovčić: posljednja dionica "ipsilona" gotova do konca 2006.

PULA,19. srpnja 2005.(Hina) - Istarski župan Ivan Jakovčić na današnjojje sjednici Županijskog poglavarstva u Puli, najavivši svršetakposljednje dionice "Istarskog ipsilona" Vodnjan - Pula do kraja 2006., rekao da će zbog izgradnje te dionice morati biti uklonjeno 20-akkažuna, istarskih kamenih kućica.
PULA,19. srpnja 2005.(Hina) - Istarski župan Ivan Jakovčić na današnjoj je sjednici Županijskog poglavarstva u Puli, najavivši svršetak posljednje dionice "Istarskog ipsilona" Vodnjan - Pula do kraja 2006., rekao da će zbog izgradnje te dionice morati biti uklonjeno 20-ak kažuna, istarskih kamenih kućica.

Po njegovim riječima "Bina Istra" se obvezala da će izraditi fotodokumentaciju te zadržati materijal odnosno kamenje, a što će poslije s njim biti, odlučit će Zaklada za očuvanje istarske seoske baštine, kojoj će to biti i prvi zadatak.

Župan Jakovčić je izvijestio članove Poglavarstva kako je na javni poziv da sudjeluju u osmišljenju novog imena za prometnicu "Istarskog ispilona" prispjelo mnogo prijedloga građana, a već je napravljen, kako je rekao, i uži izbor. Konačnu odluku, najavio je, ispunjavanjem anketnog listića opet bi mogli donijeti sami građani.

"Novi izbori donose i novu političku organizaciju", kazao je Jakovčić, obrazloživši odluku Poglavarstva da se u tome tijelu nađe više onih koji će tu dužnost obavljati profesionalno. Naime, Jakovčić smatra da regionalna vlada dinamične regije kao što je Istra zahtijeva više profesionalaca, a o tome hoće li ih doista biti, rekao je, "odlučit će Županijska skupština".

Na današnjoj sjednici Županijskog poglavarstva podastrto je polugodišnje izvješće o županijskom proračunu. Istaknuto je kako je proračun u prvih šest mjeseci bio stabilan te da s uredno podmirene sve obveze prema proračunskim korisnicima.

Po riječima pročelnice županijskog Odjela za financije Silvane Kostešić ostvaren je višak od 3,1 milijun kuna koji će s 9,7 milijuna kuna preostalih od prošle godine biti prebačen u iduće obračunsko razdoblje. Proračunski višak, dodala je, sastoji se uglavnom od novca koji nije uložen u razvojne programe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙