FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hollywodski redatelj Sergio Mimica-Gezzan gost pulskog festivala

PULA,19. srpnja(Hina) - Poznati holivudski redatelj i producenthrvatskog podrijetla Sergio Mimica-Gezzan gost je ovogodišnjeg 52.festivala igranog filma u Puli te će sudjelovati u razgovoru o filmu"Seljačka buna 1573" nakon njegove današnje projekcije u festivalskomprogramu "Vremeplov".
PULA,19. srpnja(Hina) - Poznati holivudski redatelj i producent hrvatskog podrijetla Sergio Mimica-Gezzan gost je ovogodišnjeg 52. festivala igranog filma u Puli te će sudjelovati u razgovoru o filmu "Seljačka buna 1573" nakon njegove današnje projekcije u festivalskom programu "Vremeplov".

Naime, u sklopu programa ove će godine u Puli biti prikazano šest filmskih klasika koje je hrvatska kinoteka restaurirala i tako spasila od propadanja u posljednjih godina dana.

Sergio Mimica-Gezzan holivudski je redatelj i producent te sin poznatog hrvatskog redatelja Vatroslava Mimice. Prije odlaska u Hollywood glumio je u nekoliko domaćih filmova poput "Ponedjeljak ili utorak", "Kaja ubit ću te" i "Događaj".

Tijekom svog rada u Hollywoodu u ulozi asistenta redatelja surađivao je na mnogim poznatim filmskim projektima poput filmova "Arizona Dream", "Schindlerova lista", "Dan nezavisnosti", "Jurassic Park", "Terminal", "Uhvati me ako možeš". Kao koproducent surađivao je na filmovima "Minority Report" s Tom Cruisom u glavnoj ulozi, "Uhvati me ako možeš" s Leonardom Di Capriom i "The Therminal" s Tomom Hanksom u glavnoj ulozi a sva tri filma režirao je Steven Spielberg.

Trenutno na Malti snima svoj najnoviji filmski uradak "Indiana Jones 4" a u pripremi je i film radnog naslova "1972 Munich Olympics Project". U oba filma Sergio Mimica je prvi asistent redatelja Stevena Spielberga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙