FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena knjiga "Templari, prava istina o tajnovitom viteškom redu" R. Pernoud

ZAGREB/SPLIT, 19. srpnja 2005. (Hina) - Splitska nakladna kuća Verbumpredstavila je danas u Splitu knjigu "Templari, prava istina otajnovitom viteškom redu" francuske povjesničarke Regine Pernoud ukojoj ona govori o osnutku, ustrojstvu, djelovanju i ukinuću togjedinstvenog viteškog reda, kao i o svakodnevnom životu njegovihčlanova, objavila je IKA.
ZAGREB/SPLIT, 19. srpnja 2005. (Hina) - Splitska nakladna kuća Verbum predstavila je danas u Splitu knjigu "Templari, prava istina o tajnovitom viteškom redu" francuske povjesničarke Regine Pernoud u kojoj ona govori o osnutku, ustrojstvu, djelovanju i ukinuću tog jedinstvenog viteškog reda, kao i o svakodnevnom životu njegovih članova, objavila je IKA.

Knjigu su predstavili glavni urednik i direktor te nakladne kuće mr. Petar Balta i Miro Radalj.

Iz sadržaja knjige da se zaključiti kako među najpoznatije povijesne kontroverze uopće svako spadaju i sporenja oko uloge, značenja i skrivene pozadine te nagle propasti crkvenog reda Vitezova hrama ili jednostavno Templara, prenosi IKA.

Francuska povjesničarka i poznavateljica srednjeg vijeka Régine Pernoud (1909. - 1998.), čija se djela prevode na većinu značajnijih svjetskih jezika, u knjizi govori o tom, vjerojatno jednom od najzagonetnijih, pitanja zapadne kulture.

Pernoud svoju knjigu temelji na autentičnim dokumentima i arhivskom materijalu, koji je u svojoj biti potpun te se događaji mogu točno rekonstruirati, bez posve arbitrarnih dodataka, objavila je IKA.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙