FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: predstavljena knjiga "Poljoprivreda u EU"

OSIJEK, 7. srpnja 2005. (Hina) - U Osijeku je danas predstavljenaknjiga Branka Hebranga "Poljoprivreda u Europskoj uniji", u kojoj sena 155 stranica, odnosno 14 poglavlja i u 40-ak tablica, među ostalim,govori o načinu oblikovanja cijena poljoprivrednih proizvoda naUnijinu tržištu, mehanizmu potpora te uvozu i izvozu.
OSIJEK, 7. srpnja 2005. (Hina) - U Osijeku je danas predstavljena knjiga Branka Hebranga "Poljoprivreda u Europskoj uniji", u kojoj se na 155 stranica, odnosno 14 poglavlja i u 40-ak tablica, među ostalim, govori o načinu oblikovanja cijena poljoprivrednih proizvoda na Unijinu tržištu, mehanizmu potpora te uvozu i izvozu.

Urednik knjige Željko Erkapić i recenzent Milan Ivanović ocijenili su da je knjiga "vrlo korisno štivo za sve one koji se bave problematikom agrara, kao i lokalnim i državnim dužnosnicima, komorama, novinarima te svima koji su uključeni u proces prilagodbe uoči ulaska Hrvatske u EU". Istaknuto je da je riječ o "znanstvenoj i stručnoj knjizi kakve nema u nas, koja odlično može poslužiti za bolje razumijevanje europske politike agrara kao konstitucionalne ekonomije Europske unije".

Autor knjige mr. Branko Hebrang, savjetnik u Upravi Hine, upozorio je kako hrvatski farmer ili obiteljska gospodarstva još nemaju ni približno riješenu zatvorenu proizvodnju i plasman, pa tako ni osigurane uvjete za kvaliteno poslovanje, kao ni "takvu cjelinu koja bi osim proizvodnje hrane uključivala nove sadržaje i izvore prihoda, poput turističke djelatnosti i slično".

Knjigu su izdali nevladina udruga Albert E i Agrocentar "Osijek".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙